Eerste bekerpunten voor de JO12-1

september 1, 2018

FC Trias JO12-1 – AZSV JO12-1 1 – 7

De ochtend begint met de nodige consternatie, omdat iemand (de naam kan ik niet noemen aangezien de persoon in kwestie zich beroept op de AVG wet) zo slim is om de tas met de sokken en broeken niet mee te nemen… Door een bliksemactie van een van de (andere) ouders komt alles net op tijd bij het team aan en verschijnen ze in een strak tenue op het fraaie pupillenveld van FC Trias.

De pot is tegen hun JO12-1 en het is de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. Lian heeft een 1-2-3-2 uit de hoge hoed getoverd met Max op doel, Jelle en Ivar achterin, Lasse, Floris en Jasper zijn de mid

Mooi veld, mooi weer, mooi voetbal.

denvelders en Toby en Yvi spelen voorin. Mika wacht ondertussen geduldig op zijn moment om in/op te vallen (en dat zou hij doen, maar daarover later meer). AZSV zet direct druk en komt al heel snel op voorsprong. Na een paar gemiste kansen is het Yvi, die na een slim hakballetje van Floris fraai de bal in de kruising krult. Er komen daarna een heeeeele boel goeie kansen, maar het duurt nog 10 minuten voor dat de 0-2 valt. Een prima actie van Lasse en een bijbehorende assist op Yvi. Die schiet rustig binnen. Bij de 0-3 komt een beetje geluk kijken als een niet echt gevaarlijk schot van Yvi toch door de verder uitstekende keeper wordt doorgelaten. Ondertussen is Mika ingevallen en die zorgt meteen voor nieuwe dreiging en nieuwe kansen voor het team. Die worden gemist, maar uiteindelijk zorgt hij zelf met een magistrale afstandslob (ja, dat was het toch…) voor de 0-4.

Het is rust en het voelt alsof de dubbele cijfers gehaald kunnen gaan worden, maar de eerste helft van de tweede helft is niet best. Het ging misschien tot nu toe te gemakkelijk en daardoor wordt het steeds slapper en wordt er alleen maar een beetje van afstand gepoeierd. FC Trias wordt ondertussen steeds beter en scoort meer dan verdiend de 1-4.

Dat is wel het teken voor de O12-1 om weer volle bak te gaan. Het wordt weer wat feller en er wordt beter samen gespeeld. En dus komen de kansen weer. Jelle en Ivar krijgen goeie schietmogelijkheden, Jasper krijgt een goeie kans en haalt verwoestend uit. De bal wordt op dit moment nog steeds gezocht…

De 1-5 is van Mika die een goeie pass van Max tot doelpunt promoveert. De 1-6 is een mooie combinatie tussen Yvi en Toby. Toby speelt zich goed vrij en schiet zuiver en hard binnen. Bij een mooie aanval over rechts biedt Jasper met een goed voorzetje aan Mika de kans om ook een hattrick te scoren, maar zijn schot gaat naast.

De laatste goal is een echte Ivar. Hij heeft eerder een geweldige vrije trap op de lat zien uiteen spatten, en gaat opnieuw voor zijn kans. Hij speelt er een paar uit, dendert ‘de 16’ in en knalt de eindstand 1-7 op het scorebord.

Volle tribune, een enkeling ‘jipperig’… 😐 ?