Doelpuntenmachine JO13-5 heeft winterstop. Even voorstellen…

januari 3, 2018

Terwijl de meeste voetballers nog in hun winterslaap zitten, heeft de technische staf de spelers van JO13-5 alweer wakker geschud. Na een eerste seizoenshelft waarin we duidelijk te laag waren ingedeeld, moet het na de winterstop gaan gebeuren.

Waar we de winterstop in gingen met een tweede plaats in de competitie, achter terechte kampioen Grolse Boys JO13-1. Ons doelsaldo in de competitie was na 10 wedstrijden 83-10. En in de beker 37-4. Ja, u leest het goed… We hebben dus 120 goals gemaakt voor de winterstop. En u heeft er niet 1 gezien?? Dan zou ik het programma van deze mannen maar eens in de gaten houden.

Ik wil ze eigenlijk wel even aan u voorstellen: (Tussen haakjes de spelers waar ze mij aan doen denken)

Corne Bosman (Martin Hansen): Corne is keeper die nog bij JO11 mag spelen, maar zoals hij bij ons staat te keepen is geweldig. Corne gaat steeds meer coachen van achteruit. ook dook hij in de eerste seizoenshelft geregeld op in de 16 van de tegenstander. En wist zelfs te scoren.

Gijs Tangelder (Daniel Carvajal): Een topper, klein van stuk. Maar Gijs staat zijn mannetje. Met heerlijke rushes langs de lijn geeft hij de tegenstander vaan het nakijken.

Liam Obbink (Sergio Ramos): Met zijn heerlijke passes en perfecte verdedigen is hij een plaag voor de spitsen van de tegenstanders. Ook zet hij onze spelers vaak vrij voor de keeper met zijn splijtende passes.

Cas Beernink (Georgio Chiellini): Cas is in staat om de wedstrijd te lezen. Hij zorgt altijd dat hij op de juiste plek staat, hoe vervelend wil je het hebben als tegenstander? Met zijn heerlijke linkerpootje mag hij ook graag van grote afstand op het doel van de tegenstander schieten.

Daniel Ramp (David Alaba): Daniel is een kuitenbijtertje. Als aanvaller zal je Daniel toch zeker een keer of 4 voorbij moeten, wil je een mogelijke vrije doortocht hebben. En als Daniel de bal verovert, staat hij in no-time in de 16 van de tegenstander.

Julian Heusinkveld (Hirving Lozano): Wat een loopvermogen, inzicht en inzet heeft Julian. Voor Julian is echt niets te veel. We moeten hem na een wedstrijd of training vaak nog even “uit” zetten.

Daniel Fles (Radja Nainggolan): Waar de bal is, is Daniel. En als Daniel de bal heeft doet hij er iets goeds mee. Met de conditie van Daniel zit het wel goed.

Xander Nijhof (Hakim Ziyech): Met zijn linkervoet kapt en draait hij menig tegenstander dol. Ook kan hij er een medespeler mee vrij spelen of verwoestend uithalen op het doel van de tegenstander.

Skip ter Haar (Arjen Robben): Met de snelheid en techniek van “onze” Robben zit het wel goed. Skip is geen man van glas, hij klapt er vol in als het moet.

Yinebeb Korten (David Neres): Yinebeb is een complete aanvaller. Hij kan op alle posities voorin uit de voeten. En dan weet hij ook vanuit alle posities op een fantastische manier te scoren.

Bas de Metter (Toni Kroos): Tijdens de voorbereiding afgelopen zomer werd ons team versterkt met Bas. En welk team wil zo’n topper er niet bij hebben?? Bas kan op de hele rechterkant uit de voeten. Geweldige rushes en goede voorzetten, dat is Bas. en het plezier waar Bas mee speelt werkt aanstekelijk.

Lucas Geurink (Nicolai Jorgensen): De aanvoerder van het team en de aanvoerder van de aanval. Lucas neemt het hele spul op sleeptouw als het nodig is. Hij heeft een neusje voor de goals. En als echte spits wint hij ook bijna alle kopduels. Als dreh-und-angelpunkt ook erg belangrijk voorin.

Mohamad Alhassoun (Neymar jr.): Een linksbuiten die elke trainer/coach in zijn elftal wil hebben. Zijn versnellingen zijn weergaloos. Hierdoor staat hij vaak oog in oog met de keeper en haalt dan vol uit. Ik geloof dat ze bij sommige clubs de netten nog aan het repareren zijn.

 

U ziet het. Dit team bulkt van het talent. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe we het na de winterstop in de 4e klasse gaan doen. Maar dat dit een team met potentie is, is wel duidelijk. Al met al een heerlijke groep om mee te werken.

Als laatste maar wel heel belangrijk, wil ik alle ouders bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat wij de eerste seizoenshelt hebben kunnen spelen. Was het als chauffeur, grensrechter of invalleider… KLASSE!!!!

 


Geef een reactie