Derde nederlaag op rij voor AZSV

oktober 14, 2018

AZSV heeft voor de derde week op rij een nederlaag geleden. Na de verliespartijen tegen Flevo Boys en Excelsior’31 werd in Nijkerk tegen Sparta Nijkerk ook geen punt gepakt, daar waar een punt wel mogelijk, zo niet terecht zou zijn geweest.

Na de off-day tegen Excelsior’31 was AZSV gebrand op eerherstel tegen Sparta Nijkerk, dat er geen geheim van maakt dat het mee wil doen om de titel in de hoofdklasse B. De Nijkerkers trokken succestrainer Eric Speelziek aan en gingen met de bezem door hun selectie. Van de 15 namen die Sparta Nijkerk zaterdag op papier had staan waren er 12 anders dan vergeleken met de ontmoeting van 31 maart van dit jaar. Gilbrano Plet en Oskar van Logtestijn kwamen in het kielzog van trainer Speelziek mee van derdedivisionist Hercules uit Utrecht, Manuel Hoogewoning en Jerry Geurtsen kwamen over van SDC Putten, Mohammed Alhaydar (DVS’33), Rob Diderik (csv Apeldoorn), Patrick Maneschijn (Go Ahead Eagles), Adriaan Kruisheer (Kemi – Finland), Leon Broekhof (FC Lienden). Alleen aanvoerder Donny van der Wal en Mark Groenewoudt speelden eind maart mee tegen de Aaltenaren. En het moet gezegd worden dat Speelziek een degelijke ploeg heeft samengesteld, maar AZSV kon zich lange tijd prima meten met dit keurkorps. Verdedigend stond het goed bij de ploeg van Dave de Jong, al liet Gilbrano Plet een aantal keren zien over veel creativiteit en vooral veel snelheid te beschikken.

De eerste kans in dit duel was voor de roodwitten uit Aalten. Freek Mulder schampte na vier minuten de bal na een hoekschop van Sjoerd te Boekhorst zodat de bal naast ging. Na een kwartier werd de thuisclub voor het eerst gevaarlijk. Matthijs Ebbers kreeg een schot van Donny van der Wal niet meteen onder controle, maar kon voorkomen dat Oskar van Logtestijn kon scoren. Na ruim een half uur werd een schot van Joost Rasing goed geblokkeerd, zodat AZSV slechts een corner kreeg.

In de tweede helft had AZSV bij vlagen het betere van het spel, maar vergat het zichzelf te belonen. Op het uur kreeg AZSV de beste kans. Niek te Veluwe legde bal goed breed op Sjoerd te Boekhorst, die verwoestend uithaalde, maar Manuel Hoogewoning liet zien tot de betere keepers in de hoofdklasse te behoren door de bal uit de kruising te ranselen. Kort daarna scoorde Sparta Nijkerk uit het niets. Een voorzet van Gilbrano Plet werd door Adriaan Kruisheer via de paal ingekopt, 1-0. AZSV ging op zoek naar de gelijkmaker en uit een hoekschop van Sjoerd te Boekhorst was het opnieuw aanvoerder Freek Mulder dichtbij een doelpunt, maar de Winterswijker schoot net naast. Sparta Nijkerk kreeg daardoor meer ruimte en er was een grote kans voor invaller Frank Heus na goed breedleggen van Plet, maar de bal ging ruim naast het doel van Matthijs Ebbers.  Tien minuten voor tijd werd het duel beslist in het voordeel van de thuisclub. Oskar van Logtestijn scoorde de 2-0 op aangeven van Donny van der Wal en wat AZSV ook nog probeerde, de degelijke defensie van Sparta Nijkerk liet geen kansen meer toe voor de Aaltenaren.

Komende zaterdag speelt AZSV thuis tegen Buitenpost, dat als nieuwkomer in de hoofdklasser tot nu toe vijf punten bijeen wist te sprokkelen.

Sparta Nijkerk-AZSV 2-0 (0-0). 65. 1-0 Adriaan Kruisheer. 81. 2-0 Oskar van Logtestijn.
Scheidsrechter T.R. Winkel uit Leermens gaf gele kaarten aan Jonathan Goosen en Erwin Nieuwboer van AZSV en aan Donny van der Wal, Jerry Geurtsen en Frank Heus van Sparta Nijkerk

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Max Jansen (86. Roel Stronks, Erwin Nieuwboer, Sjoerd te Boekhorst (77. Rens Heusinkveld), Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Joost Rasing, Robbin Thuss.

Opstelling Sparta Nijkerk: Manuel Hoogewoning, Mohammed Alhaydar, Leon Broekhof, Donny van der Wal, Oskar van Logtestijn (83.Brian Bawuah), Rob Diderik, Jerry Geurtsen (67. Bryan Burgerhout, Adriaan Kruisheer, Mark Groenewoudt, Gilbrano Plet, Patrick Maneschijn (46. Frank Heus).