Dennis van Toor vertrekt na acht seizoenen bij AZSV

januari 9, 2018

Dennis van Toor vertrekt bij AZSV en wordt komend seizoen trainer van zaterdag hoofdklasser Staphorst. De 46-jarige Arnhemse oefenmeester is dan acht seizoenen in dienst geweest bij de club uit Aalten.

,,Het was voor mij een hartstikke moeilijke beslissing’’, geeft Dennis van Toor aan. ,,Ik heb bijna alles in het voetbal aan AZSV te danken. Vanuit de tweede klasse hebben we de hoofdklasse bereikt met voor ons herkenbaar voetbal. Ieder jaar opnieuw probeerden we spelers uit eigen gelederen te laten doorstromen, maar dat bleek wel steeds lastiger. Ik heb me bij AZSV alleen op het voetbal hoeven te concentreren, de organisatie rondom de eerste selectie staat als een huis en ook op medisch gebied is de begeleiding voortreffelijk. De samenwerking met de spelersgroep en de spelers van het tweede elftal heb ik in al die jaren als zeer prettig ervaren en de betrokkenheid van de AZSV-supporters heeft me altijd bijzonder aangesproken.’’’

,,Acht jaar is een hele tijd en in zo’n lange samenwerking zet je ook af en toe alles op een rij. Ik had wel het geluk, dat Staphorst op dat moment op mijn pad kwam, een club die goed bij me lijkt te passen. Staphorst is een stabiele club die weet wat ze wil en kan. Voor mij is het ook goed om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en eens verder te kijken als trainer. Het heeft wel even tijd gekost om deze beslissing te nemen en ik ben blij dat Staphorst veel geduld daarin heeft getoond,’’ kijkt Van Toor terug op zijn besluit.

Dennis van Toor kwam in 2010 bij AZSV, dat destijds in de tweede klasse speelde. In zijn eerste seizoen werd hij meteen overtuigend kampioen van de tweede klasse H en twee seizoenen later deden de roodwitten dat nog eens dunnetjes over in de eerste klasse D. De start in de hoofdklasse C was beroerd. Na negen wedstrijden had AZSV pas één punt verzameld, maar trainer, spelers, supporters en bestuur bleven rustig en na een geweldige inhaalrace werd op de voorlaatste speeldag al de handhaving in de hoofdklasse gevierd. Een jaar later leek de ploeg van Dennis van Toor af te stevenen op een plek in de nacompetitie richting eerste klasse, maar wist door een miraculeuze ontsnapping in de laatste wedstrijd tegen SVZW deze nacompetitie te ontlopen. De ploeg uit Wierden leidde kort voor tijd met 2-1, maar twee goals van Sven Spekking in de 88e en 91e minuut zorgden voor een geweldige ontlading en een prachtig feest op sportpark Villekamp. Het derde seizoen in de hoofdklasse was het beste seizoen tot nu toe voor de Aaltenaren, die na een prachtige start net de eerste periode aan hun neus voorbij zagen gaan en op een mooie vijfde plek eindigden aan het einde van dat seizoen. Bovendien haalden ze de bekerfinale tegen HHC Hardenberg, die helaas na strafschoppen werd verloren. Vorig seizoen werd de hoofdklasse uitgebreid tot zestien ploegen en AZSV wist zich keurig te handhaven met een tiende plek als eindresultaat. Op dit moment bezet de ploeg van Dennis van Toor de tiende plek in de hoofdklasse B met zeventien punten uit dertien wedstrijden.

AZSV vindt het jammer dat Dennis van Toor vertrekt, maar kijkt terug op een prima tijd samen met een mooie samenwerking. ,,Als je als club en trainer acht jaar op een prima manier met elkaar samenwerkt, dan weet je dat het moment steeds dichterbij komt dat aan die samenwerking een einde komt’’, geeft bestuurslid technische zaken Aart Freriks aan. ,,Ik denk dat we prima nog een jaar hadden kunnen doorgaan met elkaar, maar Dennis heeft in goed overleg met ons besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dat gunnen wij hem van harte en wensen hem alle succes toe, behalve in de wedstrijden tegen AZSV’’.


Geef een reactie