Degelijke overwinning VR1

november 22, 2021

Na een weekend vrij te zijn geweest en de batterijen weer opgeladen te hebben, speelden we afgelopen zaterdag 20 november onze wedstrijd thuis tegen HZVV. De laatste ontmoeting was in 2019. De drie punten namen we destijds mee uit Hoogeveen. Vandaag was het zaak om de drie punten in Aalten te houden. Ondanks het feit dat we geen live steun van onze trouwe supporters langs de lijn konden verwachten gezien de COVID-maatregelen, werd er vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van een livestream. Hierdoor kon de wedstrijd gevolgd worden voor de geïnteresseerden onder ons.

Pupil van de week was Annelin. Zij liet met een mooie solo alvast zien hoe de bal links laag in het netje geplaatst diende te worden. Met dit voorbeeld begonnen we dan ook de wedstrijd.

Allebei begonnen we voorzichtig aan de wedstrijd en het spel was ietwat rommelig, maar duidelijk was dat HZVV ons liet komen en zelf niet direct van plan was de wedstrijd te gaan maken. De bovenliggende partij waren wij, maar dit betekende niet dat er veel kansen gecreëerd werden in de eerste helft. Toch was het na zo’n 25 minuten spelen 1-0. Achterin werd in eerste instantie rustig het balletje rondgespeeld en gewacht totdat er vanuit het middenveld ruimte kwam. Driehoekjes werden gevonden en op het moment dat voorin het sein werd gegeven en Bente achter de verdediging van HZVV de ruimte zag, wist zij met een lange pass Judith de diepte in te sturen. Judith gaf op haar beurt een strakke voorzet en Sil, die afgelopen weken heeft laten zien hoe effectief ze is, wist haar eerste kans van de wedstrijd fantastisch te benutten. Met een volley wist ze de bal strak en onhoudbaar voor de keepster links in het net te plaatsen. Een doelpunt die het terugkijken waard is, dus voor de liefhebbers onder ons: de livestream is ook terug te kijken en voor dit doelpunt kun je doorspoelen tot vanaf (ongeveer) minuut 35. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft was het zaak deze voorsprong verder uit te bouwen, maar HZVV leek het spel meer te willen maken en probeerde dan ook meer druk op onze verdediging uit te oefenen door ons achterin hoger vast te zetten. Wij wisten hier prima onderuit te voetballen en bleven rustig wachten op onze kansen. HZVV wist eigenlijk geen moment gevaarlijk te worden, op een afzwaaier na vanaf een meter of 20. In verdedigend opzicht speelden we vandaag een goede wedstrijd: achterin werd niets weggegeven en voorin werd op de juiste momenten druk uitgeoefend op de HZVV’se verdediging, wat vaak resulteerde in balveroveringen. Met name Lotte liet een puike invalbeurt zien en liet haar directe tegenstander steeds kansloos achter zich. Vanuit balbezit waren we vandaag echter niet altijd even nauwkeurig en waren we met vlagen zelfs behoorlijk slordig in de aannames en passing. Maargoed, ondanks dat speelden we een degelijke wedstrijd en creëerden we in de tweede helft wat meer kansen. Zo werd Sil bijvoorbeeld met een mooie voorzet door Nina, die ook een lekkere wedstrijd speelde, in stelling gebracht, maar haar volley ging dit keer over. Niet kort daarna was het opnieuw Sil die vanaf de linkerkant met een schot op doel de keepster van HZVV aan het werk zette en de bal tot corner verwerkte. Halverwege de 2e helft viel de 2-0 en werd de wedstrijd in het slot gegooid. Het begon met een balverovering door Bente centraal op onze helft. Zij zocht vanuit deze verovering de combinatie met Sil en Vera en Vera wist vervolgens Juud opnieuw weg te sturen die de inleidende voorzet gaf. De net ingevallen Lobke was er als de kippen bij, maar in eerste instantie wist de keepster de bal nog te keren. Echter kaatste haar redding ietwat ongelukkig af tegen de verdedigster van HZZV, die dan ook het doelpunt op haar naam mocht schrijven. Eindstand 2-0.

Volgende week staat er weer een verre reis op het programma en spelen we (hopelijk) tegen Helpman VR1 in Groningen.

Opstelling: Lot, Nikki, Marijke, Bente, Ilse (Lotte), Famke (Laura), Vera, Nina, Judith, Sil, Merel (Lobke)

Doelpunten: Sil, eigen doelpunt speelster HZVV.

Vrouw van de wedstrijd: Vera