CORONA RICHTLIJNEN

Coronamaatregelen AZSV (update: 9 september 2020)

Het volgende hanteert AZSV in verband met Corona op de wedstrijddagen.

 1. Bij de poort van het sportpark worden de handen ontsmet.
 2. Ten aanzien van het kleedkamergebruik
 • Het G-team krijgt een vaste plek in kleedkamer 23 en 24.
 • De voetbalschool doucht thuis.
 • Jeugdteams krijgen na de wedstrijd een kleedkamer toegewezen voor een periode van maximaal 45 minuten.
 • Seniorenteams krijgen na de wedstrijd één dan wel twee kleedkamers toegewezen voor een periode van maximaal 45 minuten. Zij mogen met maximaal 10 personen tegelijk in een kleed-     kamer.
 • Meisjes uit gemengde teams krijgen kleedkamer 18 toegewezen.
 • Heren 1, Vrouwen 1 en hun tegenstanders krijgen voor de wedstrijd twee kleedkamers per team toegewezen.
 • Scheidsrechters krijgen een extra kleedkamer toegewezen; kleedkamer 1.
 • In de gangen van de kleedkamers wordt een éénrichtingsverkeer gehanteerd. De ingang van de kleedkamers 18 t/m 22 zit aan de zijde van het wedstrijdsecretariaat. De uitgang aan zijde     van veld1. De ingang van kleedkamers 1 t/m 14 zit aan de zijde van de kantine. De uitgang zijn de twee deuren aan de zijde van het trainingsveld.
 1. De voorzijde van de kantine functioneert als de ingang. Er wordt een éénrichtingsverkeer gehanteerd. De uitgang van de kantine bevindt zich aan de achterzijde van de kantine nabij de toiletten. Bij binnenkomst in de kantine worden de handen ontsmet en is er een verzoek tot registratie. Het aantal zitplaatsen is beperkt, voor het overige is er spraken van permanente doorstroming. Het gebruik van de toiletten is beperkt tot maximaal 6 mensen tegelijk. Het aantal zitplaatsen op het terras is evenzo beperkt.
 2. Voor reizen naar uitwedstrijden hanteert AZSV het landelijk advies van de voetbalbond;
  Het advies is om vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen wanneer personen van buiten je huishouden. Ga bij uitwedstrijden vooraf na wat de daar geldende regels zijn.
 3. Antwoorden op veel gestelde vragen zijn te vinden op: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal   
 4. Belangrijk bovenal; bij klachten blijven we thuis, rondom het veld houden we 1,5 m afstand! Tijdens een grotere te verwachten toeloop, bij thuiswedstrijden van Heren 1, wordt aanvullend het volgende gehanteerd.
 5. Het hoofdveld wordt middels een hek gescheiden van de overige velden en het maximaal aantal toeschouwers is begrensd (op maximaal 620 toeschouwers, waarvan 100 toeschouwers in de leeftijd tot en met 17 jaar). De poort aan de zijde van de kaartverkoop gaat dienen als ingang van het hoofdveld, de grote middenpoort dient (na de wedstrijd) als uitgang van het hoofdveld. De poort aan de zijde van veld 2 dient als in- en uitgang voor het overige deel van het sportpark.
 6. Er moet worden gereserveerd voorafgaand aan een wedstrijd en er vindt een gezondheidscheck plaats. Een reservering vindt plaats bij de poort van het hoofdveld voorafgaand aan de wedstrijd door middel van het inschrijven van de naam met telefoonnummer op een genummerde lijst. Er wordt notie genomen van de gezondheidscheck en geparafeerd hiervoor.
 7. Rondom het hoofdveld wordt een éénrichtingsverkeer (met de klok mee) ingesteld. Toiletten bevinden zich in de ruimte onder de tribune aan zijde Beele miniarena, maximaal 2 personen tegelijk op 2 toiletten. De toeschouwers worden verdeeld over meerdere vakken. De tribune heeft maximaal 170 zitplekken, gezinsleden kunnen naast elkaar plaatsnemen, anderen met 1 stoel tussenruimte. 30 zitplekken op de tribune zijn gereserveerd voor het bestuur van de tegenstander, officials, pers en sponsoren. Er is een vak met 100 staplekken voor jeugd tot 17 jaar op de Beele miniarena. De overige 320 staplekken zijn rondom het veld gemarkeerd, in 2 rijen.
 8. In ontvangstruimte onder de tribune wordt een beperkt aantal mensen toegelaten; scheidsrechter(s) en assistenten, begeleiding en bestuur tegenstander, official(s) KNVB, pers.
 9. Er worden diverse kantineverkooppunten ingericht langs het hoofdveld. De grote kantine en terras zijn bereikbaar via de uitgang hoofdveld en ingang veld 2 t/m 6.