CORONA RICHTLIJNEN

Corona update 24-11-2021:

AZSV heeft de voorbije dagen de toegang en het gebruik van het sportpark geëvalueerd en gaat dit als volgt doen:

De thuisspelende teams en tegenstanders, spelers en begeleiding, worden bij de poort ontvangen en zijn welkom op het sportpark. Toeschouwers hebben geen toegang tot het sportpark en worden daarom niet toegelaten.

Spelers van 18 jaar en ouder moeten in het bezit zijn van het Coronatoegangsbewijs als er gebruik wordt gemaakt van de kleedkamers en de kantine. Voor het alleen afhalen van consumpties in de kantine is dit niet van toepassing.

Bij de poort scannen wij om praktische redenen de QR code van spelers die 18 jaar of ouder zijn. Maak je geen gebruik van de kantine of kleedkamers, dan kun je dat aangeven en gewoon doorlopen

Dit scheelt ons kantinepersoneel en andere vrijwilligers een hoop extra werk.
AZSV vraagt iedereen om begrip en medewerking. Alleen dan kunnen we zo goed mogelijk met plezier blijven voetballen!

Coronamaatregelen AZSV 13 november 2021:

In verband met nieuwe Coronaregels kunnen spelers van 18 jaar en ouder per direct, zowel bij trainingen als bij wedstrijden, gebruik maken van de kleedkamers alleen na het tonen van het Coronatoegangsbewijs.

De controle hierop zal worden uitgevoerd door de trainer en/of leider van het team. Ook voert zij bij thuiswedstrijden de controle uit van het toegangsbewijs van de spelers van de tegenstander.

Meer informatie hierover: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/publicaties/2021/11/12/coronavirus-overzicht-sport

Coronamaatregelen AZSV 24 september 2021:

Naar aanleiding van de aanpassingen van de landelijke coronamaatregelen per 25 september, gelden op Sportpark Villekamp de volgende regels:

 • Er gelden geen beperkingen voor bezoekers aan ons sportpark
 • De kantine en het terras zijn geopend. 1,5 meter afstand houden hoeft niet meer en ook geldt er geen maximum aantal bezoekers meer. Bezoekers (vanaf 13 jaar) van de kantine die willen plaatsnemen in de kantine moeten een coronatoegangsbewijs kunnen tonen.
 • Het afhalen van consumpties is mogelijk zonder coronatoegangsbewijs
 • Kleedkamers zijn voor uit -en thuisspelende teams, voor èn na de wedstrijden beschikbaar

We wensen alle bezoekers, spelers en toeschouwers van ons Sportpark, ondanks deze nog geldende maatregelen een mooi voetbalseizoen!

Bestuur AZSV

 

Coronamaatregelen AZSV 1 september 2021:

A.s. zaterdag 4 september gaat het seizoen van start voor alle teams met een vol beker/competitieprogramma. Eindelijk weer!
AZSV hanteert daarbij buiten het veld nog steeds het 1,5 m afstand houden principe, o.m. in het kleedkamergebruik.
Dit houdt in dat AZSV van alle AZSV teams en teams tegenstanders vraagt om in voetbaltenue naar het sportpark te komen en tassen mee naar het veld te nemen.
De teams krijgen na de wedstrijd een kleedkamer toegewezen (gedurende maximaal 45 minuten) waar kan worden gedoucht en omgekleed. De informatie over welke kleedkamer wordt toegewezen, staat zoals gebruikelijk in het kastje naar de ingang van de kantine.
We doen een beroep op de teamleiding om voor de wedstrijd in contact te komen met de tegenstander om hen hierover te informeren.

 

Coronamaatregelen AZSV 9 maart 2021:

Update corona maatregelen

Naar aanleiding van de aanpassing van de landelijke coronamaatregelen op 9 maart gelden er nieuwe regels met betrekking tot voetballen, deze zijn te vinden op https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen. Ook voor ons sportpark gelden daarom nieuwe regels:

· Er mag niet in competitieverband worden gevoetbald. Dit geldt voor alle competities zowel voor de jeugd als de senioren.

· Tijdens trainingsavonden zijn duidelijke rijrichtingen aangegeven en wij verzoeken iedereen dringend zich hieraan te houden.

· Er mogen geen bezoekers op het sportpark komen. Dit geldt ook voor ouders-verzorgers die hun kinderen brengen of ophalen.

· Groepstrainingen zijn mogelijk voor alle spelers t/m 26 jaar. Wij hebben de trainers/leiders op de hoogte gebracht over het invullen van trainingen.

· Spelers van 27 jaar en ouder kunnen op de geldende trainingstijden met maximaal 4 spelers trainen, mits de 1.5 meter wordt aangehouden. De trainers/leiders van de seniorenteams zijn hierover ingelicht.

· Onderlinge wedstrijden: onderlinge wedstrijden van spelers t/m 26 jaar zijn mogelijk. Tijdens de wedstrijd mogen alleen de betreffende spelers en teambegeleiding aanwezig zijn en toeschouwers zijn hierbij dus niet toegestaan. De verantwoordelijkheid voor de handhaving hiervan ligt bij de betreffende teams.

· De kantine, kleedkamers en douches blijven dicht. Enkele toiletten zullen open blijven.

Wij zijn blij dat er ondanks alle beperkingen toch getraind kan worden en bedanken iedereen alvast hartelijk voor het begrip en medewerking

Voetbaltechnische commissie AZSV

 

Coronamaatregelen AZSV 14 oktober 2020:

Dinsdagavond 13 oktober zijn aanvullende maatregelen afgekondigd en die hebben uiteraard ook consequenties voor AZSV. Gelukkig mogen alle kinderen tot 18 nog blijven trainen wel zijn alle wedstrijden tot nader bericht afgelast. Alle trainingen en wedstrijden voor teams vanaf JO-19, MO-19 en de senioren  zijn vanaf 15 oktober 2020 geannuleerd. De maatregelen raken alle voetballers en ook onze club AZSV. Wij vinden het buitengewoon jammer dat we als echte voetballiefhebbers niet meer kunnen voetballen maar alleen samen krijgen we corona onder controle!

We hopen elkaar snel weer op de voetbalvelden te zien!

Namens bestuur AZSV ,

Patrick Frenken

Wat te doen bij vragen over Corona of positieve testuitslag?

We merken dat er met het toenemen van het aantal besmettingen en de aangescherpte maatregelen er ook meer vragen bij ons binnen komen met betrekking tot het al dan niet trainen of spelen van wedstrijden. Graag wijzen we iedereen erop dat je bij ons terecht kunt met alle vragen met betrekking tot het Corona virus. Spreek ons aan of mail naar secretariaat@azsv-aalten.nl. We zullen ons uiterste best doen zo snel mogelijk te reageren. Ook willen we als bestuur graag op de hoogte blijven als er rondom teams o.a. positieve test uitslagen zijn. Ook in dat geval graag een mail naar secretariaat@azsv-aalten.nl. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat we kunnen blijven sporten, houd je aan de 1,5 meter afstand, spreek elkaar er op aan en neem je verantwoording.

Bestuur AZSV

 

Coronamaatregelen AZSV 30-09-2020:

Naar aanleiding van de aanscherping van de coronamaatregelen op 29 september onderstaand de aanvullende aangepaste richtlijnen voor het gebruik van Sportpark Villekamp:

 • Onze kantine en het terras zijn gesloten.
 • Op ons sportpark worden geen toeschouwers/bezoekers toegelaten, exclusief spelers en teambegeleiding, personeel en toezichthouders.
 • Ouders worden dringend verzocht hun kinderen op de parkeerplaats of aan de poort af te zetten en ook daar weer op te halen.
 • Bij uitwedstrijden adviseren wij dringend iedereen boven de 13 jaar tijdens de reis in de auto of bus een mondkapje te dragen.
 • Als u chauffeur bent van een jeugdteam (t/m 17 jaar), dan valt u onder de teambegeleiding en kunt u de wedstrijden bekijken.

Uiteraard gelden deze richtlijnen onder voorbehoud van wijziging van maatregelen vanuit de overheid. Zie link:

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

Het bestuur doet een dringend beroep op alle leden om zich te houden aan de genoemde richtlijnen en de aanwijzingen van de toezichthouders op te volgen.

Coronamaatregelen AZSV 9 september 2020:

Het volgende hanteert AZSV in verband met Corona op de wedstrijddagen.

 1. Bij de poort van het sportpark worden de handen ontsmet.
 2. Ten aanzien van het kleedkamergebruik
 •  Het G-team krijgt een vaste plek in kleedkamer 23 en 24.- De voetbalschool doucht thuis.
 •  Jeugdteams krijgen na de wedstrijd een kleedkamer toegewezen voor een periode van maximaal 45 minuten.
 •  Seniorenteams krijgen na de wedstrijd één dan wel twee kleedkamers toegewezen voor een periode van maximaal 45 minuten. Zij mogen met maximaal 10 personen tegelijk in een kleed-cv    kamer.
 •   Meisjes uit gemengde teams krijgen kleedkamer 18 toegewezen.
 •   Heren 1, Vrouwen 1 en hun tegenstanders krijgen voor de wedstrijd twee kleedkamers per team toegewezen.
 •   Scheidsrechters krijgen een extra kleedkamer toegewezen; kleedkamer 1.
 •   In de gangen van de kleedkamers wordt een éénrichtingsverkeer gehanteerd. De ingang van de kleedkamers 18 t/m 22 zit aan de zijde van het wedstrijdsecretariaat. De uitgang aan zijde     van veld 1.   De ingang van kleedkamers 1 t/m 14 zit aan de zijde van de kantine. De uitgang zijn de twee deuren aan de zijde van het trainingsveld.
 1. De voorzijde van de kantine functioneert als de ingang. Er wordt een éénrichtingsverkeer gehanteerd. De uitgang van de kantine bevindt zich aan de achterzijde van de kantine nabij de toiletten. Bij binnenkomst in de kantine worden de handen ontsmet en is er een verzoek tot registratie. Het aantal zitplaatsen is beperkt, voor het overige is er spraken van permanente doorstroming. Het gebruik van de toiletten is beperkt tot maximaal 6 mensen tegelijk. Het aantal zitplaatsen op het terras is evenzo beperkt.
 2. Voor reizen naar uitwedstrijden hanteert AZSV het landelijk advies van de voetbalbond;
  Het advies is om vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen wanneer personen van buiten je huishouden. Ga bij uitwedstrijden vooraf na wat de daar geldende regels zijn.
 3. Antwoorden op veel gestelde vragen zijn te vinden op: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal .
 4. Belangrijk bovenal; bij klachten blijven we thuis, rondom het veld houden we 1,5 m afstand! Tijdens een grotere te verwachten toeloop, bij thuiswedstrijden van Heren 1, wordt aanvullend het volgende gehanteerd.
 1. Het hoofdveld wordt middels een hek gescheiden van de overige velden en het maximaal aantal toeschouwers is begrensd (op maximaal 620 toeschouwers, waarvan 100 toeschouwers in de leeftijd tot en met 17 jaar). De poort aan de zijde van de kaartverkoop gaat dienen als ingang van het hoofdveld, de grote middenpoort dient (na de wedstrijd) als uitgang van het hoofdveld. De poort aan de zijde van veld 2 dient als in- en uitgang voor het overige deel van het sportpark.
 2. Er moet worden gereserveerd voorafgaand aan een wedstrijd en er vindt een gezondheidscheck plaats. Een reservering vindt plaats bij de poort van het hoofdveld voorafgaand aan de wedstrijd door middel van het inschrijven van de naam met telefoonnummer op een genummerde lijst. Er wordt notie genomen van de gezondheidscheck en geparafeerd hiervoor.
 3. Rondom het hoofdveld wordt een éénrichtingsverkeer (met de klok mee) ingesteld. Toiletten bevinden zich in de ruimte onder de tribune aan zijde Beele miniarena, maximaal 2 personen tegelijk op 2 toiletten. De toeschouwers worden verdeeld over meerdere vakken. De tribune heeft maximaal 170 zitplekken, gezinsleden kunnen naast elkaar plaatsnemen, anderen met 1 stoel tussenruimte. 30 zitplekken op de tribune zijn gereserveerd voor het bestuur van de tegenstander, officials, pers en sponsoren. Er is een vak met 100 staplekken voor jeugd tot 17 jaar op de Beele miniarena. De overige 320 staplekken zijn rondom het veld gemarkeerd, in 2 rijen.
 4. In ontvangstruimte onder de tribune wordt een beperkt aantal mensen toegelaten; scheidsrechter(s) en assistenten, begeleiding en bestuur tegenstander, official(s) KNVB, pers.
 5. Er worden diverse kantineverkooppunten ingericht langs het hoofdveld. De grote kantine en terras zijn bereikbaar via de uitgang hoofdveld en ingang veld 2 t/m 6.

Het Bestuur