AZSV zoekt ambitieuze 45+ voetballers!

juni 1, 2023

Droom jij, als oud-voetballer, ook nog wel eens van een potje voetballen? Ik laatst nog. Ik droomde dat ik met onze Skip moest rijden, we moesten naar RKHVV Huissen. Heren 2 moest daar ook spelen, ze hadden door blessureleed maar 10 man. Kampioenmaker Martijn Prinsen vroeg of we bij de JO17-1 nog mensen over hadden. Hadden we niet. Er zat niets anders op dat ik zelf maar mee moest doen. Ik kreeg het kledingsetje van Edo, gauw wat rek- en strekoefening en daar ging ik! En toen ging de wekker… Shit! En zo droom ik wel eens vaker dat ik ergens mee mag doen. Als een kind zo blij! Maar heel vaak komt er dan een kink in de kabel: ik kan dan in mijn dromen de kleedkamer niet vinden, of ik ben mijn lenzen vergeten. Mijn tas stond ook wel eens in een kleedkamer die inmiddels bezet was met dames. En toen durfde ik niet naar binnen… Afijn, er is altijd wat!

Nu stond ik onlangs met Henk-Jan Veldboom – bestuurslid Voetbalzaken – langs de lijn, om een wedstrijd van Heren 2 van deskundig commentaar te voorzien. Ik vertelde in een onbewaakt moment over mijn droom. Wat bleek nu: Henk-Jan herkende dit direct! Sterker nog, hij was blij dat hij iemand trof die ook dergelijke dromen droomde. Helemaal niet gek dus! Na dit emotionele herkenningsmoment kwamen we tot de conclusie dat het dus nog niet klaar was: onze voetbalcarrière was nog niet af. Onze lijven en geesten, vol met enigszins vastgeroeste voetbalskills, vroegen om actie, om strijd, om passie en een derde helft. Om een passende afsluiting van ons voetbalbestaan. Of juist om een nieuw begin?

En zo ontstond het idee om een 45+ team op te zetten.

In de directe omgeving zijn al een aantal verenigingen die een 45+ team binnen de gelederen hebben. Deze verenigingen heb de midlifecrisis van hun leden al wat eerder herkend dan wij bij AZSV. Maakt niet uit, beter laat dan nooit!

De opzet is simpel: 45+ (hetzelfde als de 35+ competitie) voetbal betekent voetballen met leeftijdgenoten, 7 tegen 7 op een half veld. Er is een na- en een voorjaarsreeks. In het najaar (september – oktober – november) en in het voorjaar (maart – april – mei) staat er een reeks toernooien op het programma. Per poule is één vereniging gastheer en speelt de overige keren bij de andere verenigingen. De wedstrijden worden bij voorkeur gespeeld op de vrijdagavond. Gemiddeld speel je dan 1x in de 4 weken een dergelijk “competitieronde”.

We willen de komende periode eens onderzoeken binnen de gelederen of er animo is voor een dergelijk 45+ team. We hebben al wat namen op onze shortlist. De ervaring bij de andere verenigingen leert dat je minimaal een team van 10 man moet hebben.

Hoe gaan we dit aanpakken? We plannen een vrijdagavond om lekker een potje te voetballen. Gewoon even kijken of het nog lukt. Of dat voetbalhart nog een beetje klopt en of dat voetbalbloed nog een beetje stroomt. We doen dit op een half veld. Vrijblijvend, je hoeft geen AZSV-verleden te hebben, iedereen is welkom. Ook als je in het verleden bij AD ’69, Bredevoort of welke club dan ook gevoetbald hebt. De enige voorwaarde is dat je 45+ bent en zin hebt in een potje voetballen.

De volgende avond hebben we gepland:

vrijdagavond 19.00 uur 23 juni, veld 4;

Bij grote deelname plannen we nog een avond!

Op deze avonden leggen we de spelregels uit en hopen jullie te enthousiasmeren voor een 45+ avontuur. We praten gezellig na in de kantine en het eerste drankje is van de vereniging!

Is je voetbalhart sneller gaan kloppen en wil je de 23e juni meedoen met het “45+-verkenningspotje”, geef je dan op via familieveldboom@gmail.com of rth.architectuur@gmail.com. Via de app mag ook: 06 12939680 (Rinke).

Met sportieve groet,

Henk-Jan Veldboom
Rinke ter Haar