AZSV wint van FC Winterswijk

januari 26, 2019

 

AZSV heeft in een oefenwedstrijd met 2-1 van zondag eersteklasser FC Winterswijk gewonnen. De ploeg van Dave de Jong zag de wedstrijd tegen Excelsior’31 afgelast worden door de slechte gesteldheid van het hoofdveld in Aalten.

Op het kunstgras stuurde De Jong twee verschillende teams het veld in, die beide 45 minuten speelden. Na ruim een kwartier kwam de thuisclub aan de leiding door een schuiver van Rik van der Eerden op aangeven van Nick van Breugel. AZSV verzuimde de score uit te breiden en zag ruim tien minuten later FC Winterswijk op gelijke hoogte komen. Na een mooie pass van Lenn Redeker scoorde Job Harmsen de gelijkmaker, 1-1.

In de tweede helft bleef AZSV de bovenliggende partij. Na tien minuten loste Erwin Nieuwboer een schot dat niet door keeper Roar Storteler van FC Winterswijk gepakt kon worden en Kars Vierwind schoof de terugspringende bal in het doel, 2-1. Daarna wederom een aantal goede kansen voor de Aaltenaren, maar die bleven onbenut zodat uiteindelijk de 2-1 stand op het scorebord bleef.

Komende zaterdag hoopt AZSV na twee afgelastingen weer een competitiewedstrijd te spelen. Dan staat de uitwedstrijd tegen Flevo Boys uit Emmeloord op het programma.

AZSV-FC Winterswijk 2-1 (1-1). 17. 1-0 Rik van der Eerden. 28. 1-1 Job Harmsen. 55. 2-1 Kars Vierwind
Scheidsrechter Bünyamin Kaya uit Silvolde.

Opstelling AZSV eerste helft: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Wibe Harbers, Sjoerd Freriks, Niek te Veluwe, Luka ter Haar, Nick van Breugel, Sjoerd te Boekhorst, Rik van der Eerden, Robbin Thuss.

Opstelling AZSV tweede helft: Matthijs Ebbers, Bram Bulsink, Jonathan Goosen, Wouter Hiddink, Bram Rensing, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer, Giovanni Malawau, Yordi Orriëns, Joost Rasing, Yeftha Nyamsangya.