AZSV wint op Urk en doet goede zaken op ranglijst

september 8, 2018

AZSV heeft verdiend met 0-2 gewonnen op Urk door goals van Robbin Thuss en Max Jansen en door de vele gelijke spelen staan de Aaltenaren op de tweede plek van de hoofdklasse B.

Deze hoge klassering komt mede door de afgelasting van het duel ACV-SC Genemuiden. Het nieuwe kunstgrasveld in Assen bleek nog niet helemaal speelklaar, waardoor beide teams op drie punten bleven staan na hun overwinningen van vorige week.

AZSV heeft altijd goede herinneringen aan het spelen op Urk, tot grote frustratie van de Urkers die al sinds eind jaren 80 wachten op een winstpartij thuis tegen AZSV. Zoals gebruikelijk startte de thuisclub fel aan dit duel, want de Urkers hadden met een 2-4 overwinning in Apeldoorn een prima competitiestart gehad. De eerste kans was ook voor de thuisclub, maar doelman Matthijs Ebbers redde bekwaam. Daarna trok AZSV het initiatief naar zich toe. De roodwitten combineerden goed en kwamen regelmatig goed door op de Urker helft. Na een verre ingooi van Bram Rensing controleerde Kars Vierwind de bal goed, maar zijn volley kwam op de paal.

Kort daarna leverde Freek Mulder een goede voorzet af op het hoofd van Yeftha Nyamsangya, maar de bal ging net over het doel van Richard Strijker. Halverwege het eerste bedrijf kwam de ploeg van Dave de Jong aan de leiding. Een vrije trap van Kars Vierwind werd door doelman Strijker niet klemvast gepakt en Robbin Thuss schoot de 0-1 binnen. Deze tegentreffer schudde de thuisclub even wakker en de Urker-supporters zagen Matthijs Ebbers een schot van Riekelt Nentjes tot corner verwerken en een inzet van Gerrit Tol net over het Aaltense doel gaan. AZSV was echter dichterbij de 0-2 dan Urk bij de gelijkmaker. Opnieuw liet doelman Richard Strijker de bal los, nu bij een voorzet van Robbin Thuss, maar hij pakte de rebound van Joost Rasing fraai.

In de rust zette trainer Richard Karrenbelt zijn ploeg op scherp, die met hernieuwde energie aan de start van de tweede helft verscheen. Na vijf minuten ging een kopbal van William de Boer uit een vrije trap van Marinus Snoek over het doel van Matthijs Ebbers. AZSV liet zich ook niet onbetuigd en doelman Strijker moest redding brengen bij een fraai schot van Joost Rasing na een mooie rush. Vervolgens won Urk bijna alle duels op wilskracht en stond AZSV met de rug tegen de muur. William de Boer, die in de zomer terugkeerde op het oude nest na uitstapjes bij Flevo Boys en Staphorst, zette goed door en knalde de bal op de paal. Urk bleef druk houden en het lukte AZSV niet goed om zich daar onderuit te spelen. De Aaltense verdediging stond echter als een huis. Verder dan een schot voorlangs van Gerrit Tol kwam Urk niet. Bij een van de spaarzame uitbraken kreeg AZSV een hoekschop en Max Jansen tikte de corner van Kars Vierwind binnen, 0-2. Daarna moesten de roodwitten nog zeventien minuten plus blessuretijd doorstaan. Alleen bij een kopbal van invaller Lucas Schraal moesten de Aaltense supporters even doorademen, maar verder kwamen ze niet in de problemen.

Komende zaterdag komt DETO Twenterand op bezoek, dat verrassend met 1-0 won van titelkandidaat Sparta Nijkerk.

Urk-AZSV 0-2 (0-1). 23. 0-1 Robbin Thuss, 74. 0-2 Max Jansen.
Scheidsrechter B.J. Fikkert uit Hellendoorn gaf geen kaarten.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer, Yeftha Nyamsangya, Robbin Thuss, Joost Rasing (90. Sjoerd te Boekhorst).

Opstelling Urk: Richard Strijker, Klaas Kramer, Hessel Snoek, Dick Hakvoort (79. Lucas Schraal), Marinus Snoek, Riekelt Nentjes, Gerrit Tol, Bennie Dunnink, Jan van Slooten (60. Lucas Nagel), Riekelt Jan Brands, William de Boer