AZSV wint eenvoudig in Hoogeveen en scoort vier keer

november 25, 2017

AZSV heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in Hoogeveen met 1-4 te winnen van HZVV. Waar het scoren in de afgelopen tien wedstrijden moeizaam ging, stond er nu binnen het half uur een 0-4 tussenstand op het scorebord. In de tweede helft scoorde de thuisclub nog wel snel de 1-4, maar de Aaltense winst kwam niet meer in gevaar.

AZSV kwam geweldig uit de startblokken op sportpark Bentincksdijk in Hoogeveen. Na vijf minuten gaf Rik van der Eerden de bal met een volley voor op Freek Mulder, maar voordat de aanvoerder de bal in het net kon tikken nam HZVV-verdediger Reza Hosseini deze taak van hem over door zijn eigen doelman Hidde Streutker te passeren, 0-1. Vier minuten later scoorde Kars Vierwind op aangeven van Yeftha Nyamsangya. De thuisclub stelde daar weinig tegenover, slechts bij een schot van Yoran Popovic moest Matthijs Ebbers handelend optreden. Maar nog geen minuut later gaf Marlon Luchtenberg een verkeerde bal terug in zijn eigen defensie en kon Rik van der Eerden alleen op doelman Streutker af gaan. Dat klusje klaarde hij met een fraaie stift over de Hoogeveense goalie, 0-3. Vijf minuten later kon de Aaltense aanhang voor de vierde keer juichen. AZSV kreeg een vrije trap op ruim 20 meter van de goal. Rik van der Eerden, die al twee keer scoorde dit seizoen uit een vrije trap, schoot de bal deze keer in de muur, maar nam de bal in de rebound vol op de slof en liet Streutker voor de tweede keer kansloos, 0-4.

Trainer Dennis van Toor kneep zich nog een keer in de arm toen hij op het scorebord keek na 30 minuten, maar zijn ploeg had toch echt vier keer gescoord in het half uur daarvoor, terwijl in de 900 minuten daarvoor zijn team slechts zes keer trefzeker was geweest. Zijn collega Gert van Duinen wisselde Milan ten Brinke en bracht de ervaren Jos Fidom, in de hoop iets meer vuur in zijn team te krijgen, maar voor de pauze gebeurde er niet veel meer.

Meteen na de pauze kreeg de thuisclub een strafschop. Jonathan Goosen kreeg de bal tegen de arm en scheidsrechter Paarhuis legde de bal op de stip. Jos Fidom maakte geen fout van elf meter en de thuisclub had de hoop dat er nog iets mogelijk zou zijn. De oudere HZVV-ers dachten aan de thuiswedstrijd uit het verleden tegen WHC, toen een 1-4 achterstand werd omgebogen naar een 5-4 winst. Helaas voor de Drenthen wilde de ploeg van Dennis van Toor daar niet aan meewerken. HZVV speelde met veel inzet, maar wist het doel van Matthijs Ebbers niet in gevaar te brengen. Een schot van Marlon Luchtenberg was lange tijd het enige wapenfeit van de thuisclub, maar Ebbers keerde deze inzet kundig. AZSV beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Een kwartier ging een schot van Kars Vierwind net naast en in de slotminuut legde Rik van der Eerden de bal breed op de ingevallen Thomas Stoverinck. Hij nam de bal in een keer maar hij zag de bal net naast het doel van HZVV gaan. Ook een inzet van Niek te Veluwe werd door doelman Streutker nog ongedaan gemaakt. Matthijs Ebbers pakte de laatste inzet van Frank Strijker, zodat de 1-4 op het scorebord bleef. AZSV blijft ondanks de winst op de negende plek in de hoofdklasse B met zestien punten uit elf duels. Komende dinsdag speelt AZSV thuis in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen het Wierdense SVZW, aanvang 20.00 uur. Volgende week zaterdag spelen de roodwitten wederom buitenshuis, dan wordt een bezoek gebracht aan Urk, dat veertiende op de ranglijst staat met elf punten uit twaalf duels.

HZVV-AZSV 1-4 (0-4). 5. 0-1 Reza Hosseini (e.d.) 9. 0-2 Kars Vierwind. 22. 0-3 Rik van der Eerden. 27. 0-4 Rik van der Eerden. 48. 1-4 Jos Fidom (pen). Scheidsrechter M.G. Paarhuis uit Hellendoorn gaf een gele kaart aan Brian Hogeweide van AZSV.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriƫns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (88. Sjoerd te Boekhorst), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Joost Rasing (86. Thomas Stoverinck), Rik van der Eerden.

Opstelling HZVV: Hidde Streutker, Yannick Manusiwa, Arjan Akkerman, Marlon Luchtenberg (73. Kelly Joao), Yoran Popovic (76. Frank Strijker), Reza Hosseini, Milan ten Brinke (34. Jos Fidom), Jan Hup, Alex Zomer, Lorenzo Valente, Sander Dzemidzic.


Geef een reactie