AZSV wint (Achterhoek Cup) en verliest (Districtsbeker)

maart 4, 2020

In week 10 staan er voor het eerste elftal van AZSV 3 uitwedstrijden gepland. Omdat zelfs dit voor het conditioneel sterke AZSV wat te veel van het goede is werd besloten om het tweede elftal van AZSV af te vaardigen voor de wedstrijd voor de Achterhoek Cup tegen DVC’26. Dit team kende weinig moeite met dit, in de zondag tweede klasse I acterende, team en won door doelpunten van Jan-Willem Bauhuis, Wietse Kämink, Rick Wevers en Luka ter Haar met 0-4.

Het eerste team reisde af naar Apeldoorn waar een zware uitwedstrijd op het programma stond. Voor de districtsbeker was AZSV gekoppeld aan a.v.v. Columbia. Columbia is de trotse koploper in 2J met slechts drie verliespunten. In de vorige rondes had het Hoofdklasser Juliana ’31 en eersteklasser Woezik al uitgeschakeld, AZSV was dus gewaarschuwd. Voor de supporters was er deze avond voldoende te beleven met twee aanvallend ingestelde ploegen. Beide teams begonnen ook vol inzet aan de wedstrijd en al snel bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren.

Door het hoge tempo voor rust leed AZSV veel balverlies waardoor het klassenverschil tussen de twee teams op het veld niet te zien was. Qua kansenverhouding was de wedstrijd ook gelijkopgaand, maar AZSV kwam op voorsprong. Een mooie aanval via o.a. Niek te Veluwe kwam bij Jardell Kruidbos terecht, die de bal tegen de binnenkant van de paal schoot. In de rebound stond Sjoerd te Boekhorst op de goede plek. Zijn inzet liet keeper Leroy de Boer kansloos, 0-1.

Hierna zette Columbia wat aan maar ondanks enkele corners werd de gelijkmaker voor de rust niet gescoord. Na rust verzuimde AZSV de voorsprong vast te houden. Kort na rust al was het Stefan Derksen die de AZSV verdediging verraste door de 1-1 te scoren. Door het goede veldspel van tegenstander Columbia zou het nog een hele klus worden om met een overwinning uit Apeldoorn te vertrekken.

Dit werd nog moeilijker doordat AZSV op achterstand kwam. Drie minuten na de gelijkmaker kwam keeper Jasper te Kolste goed weg door een schot op de lat. Tien minuten later was het opnieuw raak voor Columbia. Door een domme overtreding van Jonathan Goosen aan de zijkant van het speelveld kon de prima leidende scheidsrechter Smeenk niet anders dan hiervoor fluiten. De vrije trap werd door Maikel Lange keihard ingeschoten. Niek te Veluwe probeerde de bal te blokken, maar doordat hij de bal verkeerd raakte vloog hij bij Jasper te Kolste achter de oren. Columbia had hun, met moeite verkregen, voorsprong. Nu was het aan AZSV om terug te komen. Hiervoor werd alles in het werk gesteld. Wissels volgden en de opstelling werd wat aangepast. Zelfs keeper Jasper toog een paar keer mee naar voren. Hierdoor ontstonden er een paar hachelijke situaties voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer.

Columbia gaat door deze overwinning door naar de laatste 16. AZSV kan zich weer richten op de competitie waar het a.s. zaterdag naar Capelle afreist. In week 11 staat er ook opnieuw een wedstrijd voor de Achterhoek Cup ingepland. Met welk team AZSV aan gaat treden is nog niet bekend. Tegenstander Silvolde zal op dinsdag 10 maart naar Aalten komen.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste; Freek Mulder; Jonathan Goosen; Michael Vaags; Bram Rensing (Pepijn Lansbergen); Niek te Veluwe (Erwin Nieuwboer); Kars Vierwind; Sjoerd te Boekhorst; Rik van der Eerden; Joost Rasing (Nick van Breugel), Jardell Kruidbos.

Opstelling Columbia: Leroy de Boer; Randall Diks; Boy Nuesink; Jop van der Linden; Erik Nammensma; Stefan Derksen; Charlie van der Hulst; Leon de Bok; Maikel Lange (Jesse Punt),  Dylan de Bruin; Huseyin Güveli.