AZSV VROUWEN 1 PAKT HAAR EERSTE PERIODETITEL!

november 21, 2022

Om 08:00 uur stonden de speelsters van AZSV VR1 klaar om een lange reis naar het noorden te maken. Een wedstrijd tegen Oranje Nassau stond op het programma, gezien eerdere wedstrijden kon dit een moeilijke opgave worden. Er zijn namelijk nog nooit 3 punten meegenomen uit Groningen.

In de eerste fase van de eerste helft was AZSV VR1 zoekende. In de loop van de eerste helft kreeg AZSV meer druk op ON en creëerden ze goede aanvallen. Dat resulteerde dan ook in een aantal kansen, zo kwam Sil door een goede bal van Yvana 1 op 1 voor de keeper. Hierna volgden er nog kansen van Yvana en Marijke, helaas belandden deze niet in het net..

Rust 0-0.

In de tweede helft lag aan beide kanten het tempo hoog. Ellen was degene die alert was, ze kapte de bal vrij en schoot hem binnen in de 51ste minuut 0-1.

Hierna volgden nog kansen voor Marijke, Judith en Anne, helaas zonder succes..

ON bleef voetballen en werd gevaarlijker. Ze hadden goede wissels ingebracht en het werd hierdoor nog erg spannend. ON wist een aantal keren goed het doel te bereiken. Maar zowel de verdediging als Lot wisten zich goed staande te houden. AZSV bleef de druk hoog houden en uiteindelijk wist Anne de wedstrijd in het slot te gooien 0-2.

Door de 0-2 overwinning heeft AZSV haar eerste periodetitel te pakken. Voor nu feest en dan gaan we woensdag weer aan de bak voor de beker!