AZSV VR1 wint 2e bekerwedstrijd

september 8, 2019

AZSV VR1 speelde vandaag tegen The Knickerbockers VR1 de tweede bekerwedstrijd in het verre Groningen. Doordat Nanne er nog niet was om te keepen stond Anouk onder de lat. Ook Sanne en Kimley waren vandaag afwezig en Nina viel helaas geblesseerd uit in de warming-up. Gelukkig wilden Lilian en Elianne van M019-1 met ons meedoen.

AZSV VR1 begon door wat wisselingen in de opstelling onrustig aan de wedstrijd, mogelijk speelde het knollenveld hierin ook nog een rol. Toch kwam AZSV door een eigen goal van The Knickerbockers op een 0-1 voorsprong. Na dit doelpunt ging AZSV beter voetballen. Dit leidde dan ook tot de 0-2. Judith kreeg de bal aan de linkerkant van het veld, draaide naar binnen en schoot de bal over de keeper van The Knickerbockers heen. Marijke kreeg nog een goede kans om de 0-3 te maken, helaas belandde de bal via Marijkes schouder op de paal. The Knickerbockers wist nog terug te komen in de eerste helft. De spits van The Knickerbockers kreeg de bal op het middenveld, speelde een aantal verdedigers van AZSV uit en schoot de bal goed binnen.

In de tweede helft had AZSV meer moeite met haar spel. Er werd niet secuur gespeeld en The Knickerbockers kregen meer kansen. Door een aantal goede reddingen van Anouk lukte het The Knickerbockers niet om te scoren.
Ook AZSV kreeg nog een aantal kansen. Nikki kwam goed op aan de linkerkant en gaf een goede voorzet met links, die helaas niet binnen gelopen kon worden. Ook Sandra had nog een goed schot die buiten het bereik van de keeper net rechts naast de goal verdween. Uiteindelijk werd het nog 1-3. De bal werd door AZSV goed veroverd op het middenveld. Judith gaf een dieptepass op Ellen die eerder bij de bal was dan de keeper. Ellen speelde de keeper simpel uit en kon vervolgens de bal in het lege doel schieten.

Wat AZSV vorig jaar in 3 wedstrijden niet is gelukt, is vandaag wel gelukt. Eindelijk is er gewonnen van The Knickerbockers.

Dankzij deze 3 punten houdt AZSV zicht op het behalen van de volgende ronde in de beker. De wedstrijd volgende week tegen ‘t Gooi VR1 zal hiervoor beslissend zijn. Deze wedstrijd zal zaterdag 14 september om 15:00 uur plaatsvinden in Aalten.

Opstelling:
Anouk, Lotte, Laura, Vera, Nikki, Elianne (Lilian), Marijke, Merel, Ellen, Judith, Sandra