AZSV VR1 weet weer wat winnen is.

februari 10, 2018

De laatste 3 competitiewedstrijden wist AZSV VR1 niet te scoren en ook niet te winnen. Tijd om hier eens verandering in aan te brengen. Dit zou dan moeten gebeuren tegen hekkensluiter VIOD VR2. Vorig jaar werd in Driesum met 2-4 gewonnen van VIOD VR2. Helaas had AZSV VR1 te kampen met enkele afwezigen. Anouk had nog last van haar blessure opgelopen in de wedstrijd tegen de Weide VR1. Steffi was de hele week al grieperig en vlak voor aanvang van de wedstrijd gaf keepster Vera aan dat ze zich niet fit voelde. Gelukkig was voor de zekerheid Munah gevraagd om stand-by te zijn.

Met Munah op goal begon de wedstrijd met enige vertraging. Na 5 minuten scoorde AZSV VR1 haar eerste doelpunt. Judith speelde zich goed vrij en legde de bal terug op Ellen Tankink. Ellen scoorde beheerst de 1-0. Rond de 20ste minuut kreeg AZSV VR1 een penalty tegen. Marijke trok aan de noodrem in de 16-meter van AZSV. De laatste vrouw van VIOD VR2 wist dit buitenkansje te benutten: 1-1. In het vervolg van de eerste helft kreeg AZSV mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de keepster van VIOD VR2 stond telkens in de weg waardoor de ruststand 1-1 werd.

In de tweede helft begon AZSV weer sterk. Al na 3 minuten viel de 2-1. De rollen waren dit keer omgedraaid. Ditmaal scoorde Judith op aangeven van Ellen Tankink. AZSV VR1 ging op zoek naar meer doelpunten. Toch was ook VIOD VR2 dicht bij de gelijkmaker. Gelukkig stond Munah enkele keren op de juiste plek. In de 78ste minuut scoorde VIOD VR2 dan toch de gelijkmaker. Tot opluchting van alle AZSV supporters scoorde Marijke, op prachtige wijze, twee minuten later de 3-2. Toen Sandra drie minuten voor het einde, vanuit een rommelige situatie voor de goal, haar grote teen tegen de bal kon krijgen, werd de eindstand uiteindelijk 4-2. Een belangrijke overwinning voor AZSV VR1. Hopelijk geeft dit vertrouwen voor de uitwedstrijd van volgende week in en tegen Stiens. In Aalten eindigde de wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen in 1-1. Benieuwd of AZSV VR1 volgende week weer voor een stuntje kan zorgen.

Opstelling: Munah, Vera, Laura, Lotte, Myrte, Nikki (Anne), Nina, Marijke, Ellen T. (Ellen M.), Merel (Sandra), Judith.

Vrouw van de wedstrijd: Nina.


Geef een reactie