AZSV VR1 verliest eerste bekerwedstrijd

september 1, 2019

Gisteren speelde AZSV VR1 de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Een bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Oranje Nassau VR1 stond op het programma. Doordat de selectie nog niet compleet is, stond Munah onder de lat. Ook Marloes en Anne van VR2 sloten na hun wedstrijd aan.

Oranje Nassau VR1 die afgelopen seizoen nog voor promotie naar de topklasse speelde, bleek zowel op papier als op het veld een moeilijke tegenstander. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor AZSV VR1. Door goed druk te zetten tijdens de opbouw van Oranje Nassau VR1 werd de bal veroverd. De kans die dit opleverde werd echter naast geschoten door Judith. Vervolgens was het in de 8ste minuut raak voor Oranje Nassau VR1. Een schot van buiten de 16 meter kon door Munah helaas niet worden gekeerd. AZSV VR1 had in de eerste helft moeite met het dynamische spel van de tegenstander en ging dan ook met een 0-3 achterstand de rust in. Hier tegenover stonden nog wel een aantal kansen voor AZSV VR1, maar helaas ontbrak de scherpte voor de goal.

In de rust werden enkele wisselingen in de opstelling doorgevoerd, waardoor AZSV VR1 beter grip kreeg op de tegenstander. Dit leidde in de 48ste minuut tot de 1-3. Door een goede pass van Marijke kwam Sandra 1 op 1 met de keepster te staan. De centrale verdedigster van Oranje Nassau trok aan de noodrem, met een penalty als gevolg. De toegewezen penalty werd koelbloedig door Judith binnengeschoten. AZSV VR1 kwam scherp uit de rust, ondanks goed keeperswerk van Munah en een verdediging die goed stond moesten we helaas nog wel 3 doelpunten incasseren. Ook aanvallend ging het de tweede helft een stuk beter. In de 62e minuut gaf Sanne een goede dieptepass op Judith. De keepster van Oranje Nassau schatte de bal verkeerd in, waardoor Judith gemakkelijk de bal het doel in kon lopen. Ook in de 75ste en 90ste minuut wist Judith nog tweemaal te scoren. Dankzij een perfecte voorzet van Anne en een dieptepass op maat van Merel.

Eindstand 4-6

Al met al hield het team met name aan de tweede helft een goed gevoel over, wat vertrouwen geeft voor komend seizoen!
Op naar volgende week, dan wordt er gespeeld tegen oud bekende The Knickerbockers!