AZSV VR1 staat weer in het linker rijtje

maart 11, 2018

Het was vandaag niet goed. Het was vandaag niet best. Maar oh, oh, wat waren die 3 punten belangrijk en welkom vandaag.

In Aalten moest AZSV VR1 vandaag proberen om 3 punten te pakken. Hiervoor moest worden afgerekend met tegenstandster Oranje Nassau VR2 uit Groningen. Geen eenvoudige opgave aangezien de rood/witten in Groningen met 3-0 verloren.

Vandaag hadden we wederom met blessures te maken. Steffi en Myrte waren nog geblesseerd, maar gelukkig was er ook goed nieuws. Anouk kon weer spelen na haar opgelopen blessure bij de Weide. Nadat pupil van de week Hester Lensink op overtuigende wijze de verdediging van Oranje Nassau omspeelde en beheerst scoorde, ging AZSV VR1 vol goede moed van start. En dit resulteerde al snel in een doelpunt. Uit een vrije trap van Judith was het Marijke die wist te scoren. Kon de kopbal van Marijke nog gekeerd worden door de keepster van Oranje Nassau, in de rebound was Marijke de sterkste. Een goed begin waar AZSV VR1 helaas niet lang van kon genieten, want 10 minuten later stond het 1-2. Toch duurde de tegenslag maar enkele minuten want een schot van Nikki werd door een speelster van Oranje Nassau met de handen aangeraakt binnen de 16 meter. Een penalty voor AZSV en die zijn wel aan Judith besteed: 2-2. Vlak voor rust was het wederom Marijke die wist te scoren. Vanaf de linkerkant schoot Marijke met een droge knal de 3-2 in de touwen. Dit is alweer het 7de doelpunt van Marijke in de competitie en daarmee is ze topscorer. Met een 3-2 ruststand ging AZSV VR1 richting kleedkamer.

Over de tweede helft valt niet veel positiefs te schrijven. De wedstrijd was rommelig van zijde van AZSV VR1. De druk werd opgevoerd door Oranje Nassau VR2. Echt grote kansen kregen de dames uit Groningen niet echt. Aan de andere kant was het Ellen T. die een grote kans kreeg om de wedstrijd te beslissen. Ellen kwam oog in oog te staan met de keepster van Oranje Nassua en dit is normaal gesproken een peulenschil voor Ellen, maar het zat Ellen vandaag niet mee. Haar schot ging net naast. Toen de scheidsrechter uiteindelijk naar 90 minuten floot voor het einde, was de vreugde groot bij AZSV VR1. Drie hele belangrijke punten waardoor AZSV VR1 Oranje Nassau voorbij gaat op de ranglijst en zich nu in het linker rijtje van de ranglijst terug kan vinden. Helaas viel Lotte halverwege de tweede helft uit met op het oog een vervelende blessure.
Volgende week speelt AZSV VR1 een wedstrijd in Sneek tegen ONS Sneek.
In Aalten werd met 1-2 verloren, dus de revanche gevoelens gaan zaterdag mee in de bus naar Friesland.

Opstelling: Vera, Vera, Anouk, Laura, Lotte (Anne), Nina, Marijke, Judith, Nikki, Merel (Ellen T.), Ellen M. (Sandra)

Vrouw van de wedstrijd: Anouk


Geef een reactie