AZSV VR1 pakt overtuigend de 3 punten

september 30, 2017

Regen, regen, regen. De hele zaterdag regende het al. Het was de bedoeling dat AZSV VR1 nog een nieuwe elftalfoto
zou maken, maar vanwege het slechte weer werd dit verplaatst naar volgende week. Eindelijk een thuiswedstrijd voor de dames van AZSV VR1. Na het teleurstellende gelijke spel van vorige week was iedereen benieuwd naar de wedstrijd van vandaag. Tegenstandster Vitesse’63 uit Koekange werd door vrouwenvoetbalnieuws.nl getipt als mogelijke titelkandidaat.

Nadat pupil van de week Liz Westendorp (8 jaar) het goede voorbeeld had gegeven aan de dames van AZSV VR1,  begon AZSV geconcentreerd aan de wedstrijd. AZSV was veelvuldig in balbezit en er ging de nodige dreiging uit van de rood-witten. En het was ook AZSV dat de eerste goede kansen kreeg om de score te openen.  Zo was het Judith die na 18 minuten middels een sublieme voetbeweging Sandra alleen voor de keepster van Vitesse’63 zette.  Helaas kreeg Sandra haar linkervoet niet goed tegen de bal waardoor het geen doelpunt werd. De volgende grote kans was voor  Judith. Maar  ook Judith zag haar schot met links net niet tot een doelpunt leiden. Ondanks het veldoverwicht van AZSV was het met rust nog steeds dezelfde stand als waar ze 45 minuten daarvoor mee waren begonnen: 0-0.

In de tweede helft bleef AZSV VR1 druk naar voren zetten en dit werd in de 57ste minuut beloond met de 1-0. Het was Sandra die vanaf links een geweldige voorzet verstuurde die door Judith prachtig werd ingeschoten. 3 minuten later was het wederom feest. Het was Ellen Tankink die de bal met 180 km per uur in het dak van de goal van Vitesse’63 knalde: 2-0. Gesteund door deze voorsprong liet AZSV VR1 zien dat ze kunnen voetballen. Ondanks de jeugdige leeftijd werd er volwassen gespeeld. De 3-0 kon dan ook niet lang uitblijven. Ditmaal was het Merel die in de 16 meter een schot van Vitesse’63 goed blokte en tot vreugde van iedereen verdween de bal met een mooie boog over de keepster van Vitesse’63: 3-0. Ondanks deze ruime voorsprong bleef AZSV VR1 hongerig naar meer. In de 70ste minuut was het Judith die de diepte in werd gestuurd en uiterst koel de keepster en een verdedigster van Vitesse’63 omspeelde en de 4-0 wist te scoren. De wedstrijd was in de pocket! Toch was het 15 minuten voor tijd schrikken. Vera Janssen kwam hard in aanraking met een tegenstandster. Een harde schreeuw ging over het veld. En als Jansssen schreeuwt, dan is het niet goed. Met op het oog een zware enkelblessure moest Vera van het veld worden gedragen. Aangezien AZSV VR1 al 3x had gewisseld, moest AZSV VR1 met 10 speelsters verder. Dit gaf  Vitesse’63 moed en met nog 10 minuten te spelen scoorde Vitesse’63  de 4-1 uit een corner. Uiteindelijk bleef het  hierbij en zo teleurgesteld als de dames van AZSV VR1 waren na het gelijke spel van vorige week, zo blij waren ze met de klinkende overwinning van vandaag.  Een echte teamprestatie voor dit nog jonge team! Na afloop bleek dat het waarschijnlijk meevalt met de blessure van Vera. Dit is maar goed ook aangezien AZSV VR1 a.s zaterdag thuis de gedoodverfde kampioen SC Stiens VR1 ontvangt.

Opstelling: Vera B, Vera J, Laura, Anouk, Lotte, Steffi, Nina, Judith, Sandra (Ellen T.), Marijke (Anne), Merel (Ellen M.)

Vrouw van de wedstrijd: Steffi


Geef een reactie