AZSV VR1 pakt bijna 3 punten tegen koploper.

oktober 7, 2017

Aan het begin van het seizoen was de doelstelling voor AZSV VR1 duidelijk. Na terugkeer in de 1ste klasse B, na 1 jaar afwezigheid, was handhaving de doelstelling. Nu 3 competitiewedstrijden verder lijkt deze doelstelling geen  probleem op te hoeven leveren. Na de achteraf enigszins teleurstellende 2-2  in de openingswedstrijd tegen Hollandscheveld, de puike 4-1 overwinning tegen Vitesse’63, moest AZSV VR1 vandaag aantreden tegen de  gedoodverfde kampioenskandidaat SC Stiens VR1. Dit team is de afgelopen 3 seizoenen steeds als tweede geëindigd in de eerste klasse B. SC Stiens stond na 2 wedstrijden ook al bovenaan, mede door de 8-1 overwinning op  Hollandscheveld van vorige week. Het was duidelijk. AZSV VR1 moest vandaag vol aan de bak. De lijst met  geblesseerde AZSV speelsters wordt steeds langer. Na Nikki en Myrte, bleek Vera vorige week een vervelende enkel blessure opgelopen te hebben. Ook Ellen Tankink was niet wedstrijdfit. Gelukkig waren Jennifer en Famke van AZSV VR2 bereidt om mee te doen. Dank, dank, dank!!

SC Stiens had onderweg vertraging opgelopen en zodoende begon de wedstrijd pas om 15:15 uur. Pupil van de week Romy Luiten was de eerste die een doelpunt wist te maken. Helaas werd dit doelpunt niet toegekend, maar met een 2 euro muntstuk van de scheidsrechter, een zak snoep en een mooie bal was Romy toch in haar sas. De wedstrijd begon en het miezerde licht. SC Stiens VR1 begon sterk. Was veel in balbezit en was na 7 minuten al doeltreffend.  Een lange bal op de snelle rechtsbuiten resulteerde in de 0-1. Ook hierna was het SC Stiens dat de bal goed rond liet gaan. Via de lange bal probeerde SC Stiens gevaar te stichten. Enkele keren kwamen ze in de buurt van keepster  Vera, maar het bleef uiteindelijk bij 0-1. Op het moment dat de scheidsrechter 3x op zijn fluit blies, zakte keepster Vera op de grond. Er ontstond lichte paniek. Vera had steken in haar borst. Onder begeleiding van Niels, Janny en Carla verliet Vera het veld. Het was duidelijk. Vera kon niet verder spelen. In de rust werd bepaald dat Marijke onder de lat zou gaan staan.

Ondanks deze tegenslag begon AZSV met goede moed aan de tweede helft. Het tempo lag hoog en het spel golfde op en neer. Beetje bij beetje trok AZSV de wedstrijd naar zich toe. En halverwege de tweede helft werd dit beloond met de 1-1. Een corner van Judith werd door Anouk binnengelopen. Dit smaakte naar meer. Beide teams gingen op zoek naar de overwinning waarbij AZSV VR1 de grootste kans kreeg. Het was Nina die van dichtbij leek te scoren maar de keepster van SC Stiens reageerde met een katachtige reflex. Uiteindelijk bleef het bij 1-1. Een gelijkspel dat door AZSV VR1 als een overwinning werd gevierd. Een prachtig resultaat voor dit nog jonge team. Een team dat iedere week beter gaat voetballen en nog geen wedstrijd heeft verloren. Dit geeft veel vertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen Viod VR2 a.s zaterdag. Toch begint deze wedstrijd weer met 0-0 en zal er weer keihard moeten worden gewerkt om de 3 punten mee terug te nemen naar Aalten.

Opstelling: Vera B. (Famke), Anouk, Laura, Lotte, Marijke, Nina, Judith, Merel, Steffi, Anne (Jennifer), Ellen M. (Sandra).

Vrouw van de wedstrijd: Marijke


Geef een reactie