AZSV VR1 en windkracht 5

februari 10, 2019

In de week dat bijna heel Nederland in rep en roer was vanwege het feit dat het contract van Piet Paulusma niet werd verlengd bij SBS6, speelde AZSV VR1 op zaterdag haar wedstrijd onder moeilijke weersomstandigheden. Het waaide hard in Dalfsen, de harde wind stond dwars op het veld. In diezelfde week werd duidelijk dat Nina haar rentree zou maken. In de allereerste wedstrijd van het seizoen (tegen
ASC’62) raakte Nina geblesseerd. Was het Nina die in die wedstrijd het eerste doelpunt in de competitie wist te scoren, het einde van de wedstrijd wist de Benjamin van het elftal niet te halen. Met een vervelende enkelblessure stond Nina lang aan de kant. Deze zaterdag zag het erna uit dat Nina haar rentree zou maken bij VR1, echter… AZSV MO19-1 kwam tekort en de altijd behulpzame Nina ging met MO19-1 mee naar Almelo. En niet voor niets. De meiden van AZSV MO19-1 wonnen met 1-2 en Nina scoorde 2x. Zonder Nina ging AZSV VR1 naar Dalfsen om daar tegen ASC’62 VR1 te spelen. Gesteund door de supporters Erica, Janny, Nico en Willy ging AZSV voor de 5de overwinning op rij. De wedstrijd begon aftastend. Beide ploegen hadden last van de wind. ASC’62 probeerde met de lange bal gevaar te stichten. Het eerste juichmoment in de wedstrijd was voor AZSV. Sanne speelde zichzelf goed vrij op de rand van de 16 meter en schoot de bal met een droge knal in de goal van ASC’62: 0-1. 7 minuten later stond het alweer gelijk. Een bal belandde voor de goal van Nanne en uit een scrimmage verdween de bal in de goal van AZSV: 1-1. Wederom 7 minuten later werd het 1-2 voor AZSV. Judith schoot de bal, rechts op de punt van de 16-meter, prachtig over de keepster van ASC’62: 1-2. En dit was ook de ruststand.

Na rust ging AZSV vrolijk verder met scoren. Het was wederom Judith die het doel trof. Aarzelend uitverdedigen van ASC’62 werd door een alerte Judith afgestraft. Met een slim schot in de korte hoek werd het 1-3. En toen werd het Kimmi-time. De snelle, over 9 dagen 26 jarige wordende speelster van AZSV, werd 3x de diepte ingestuurd en kon alleen op de keepster van ASC’62 af. De eerste keer stond het vizier van Kimley nog niet helemaal scherp, maar de 2x daarop scoorde Kimley beheerst en werd het 1-4 en 2-5. Tussendoor had ASC’62 nog gescoord uit een penalty. Vera gleed uit in haar eigen doelgebied en belandde met de arm op de bal. De penalty werd in eerste instantie nog gestopt door Nanne. De scheids had echter gezien dat Nanne een ietsepietsie te ver voor de doellijn stond en liet de pingel terecht overnemen. De 2de poging ging er wel in, waardoor het uiteindelijk 2-5 werd. Een prima overwinning voor de dames van AZSV. Smetpuntje op de wedstrijd was het uitvallen van Judith met een hamstringblessure. Hopelijk valt het allemaal mee, want zaterdag komt de nr. 4 Berkum VR1 naar Aalten.

Opstelling: Nanne, Lotte, Vera, Anouk, Nikki, Merel, Sanne, Marijke, Judith (Laura), Sandra (Ellen), Kimley

Vrouw van de wedstrijd: Marijke