AZSV VR1 en de welgemeende complimenten.

december 3, 2017

Het is de eerste zaterdag in december. Het mooie van Nederland zijn haar 4 seizoenen. Het seizoen dat bij de meeste voetballers niet op waarde geschat wordt, is de herfst die overgaat in de winter. Zo ook vandaag. Het weer is guur. De mist hangt over ’t Villekamp. Het is een paar graden boven nul. Het voelt koud aan. Desondanks wordt er vandaag gewoon gevoetbald. De dames van AZSV VR1 wacht een zware thuiswedstrijd tegen de koploper ACV VR1 uit Assen. Grote vraag vandaag was of Judith en Laura vandaag zouden kunnen spelen. Na de warming-up zou de beslissing worden genomen. Gelukkig konden beide spelen. Zoals bij iedere thuiswedstrijd werd de opening verricht door de pupil van de week. Deze week was het Roos Smalbrugge van MO11-1. Roos had die ochtend nog getraind en was zodoende optimaal voorbereid om de confrontatie aan te gaan met de verdediging van ACV VR1. Onder begeleiding van Judith wist Roos te scoren en nam vervolgens trots plaats op de reservebank bij Merel, Ellen T., Nikki, Steffi en Myrte. De wedstrijd kon beginnen en het begin was dan ook voor AZSV VR1. De bal was veelvuldig op de helft van ACV VR1 en AZSV VR1 bepaalde het spel. Hoe vreemd is het dan dat je na 15 minuten spelen toch met 0-2 achter staat. Door 2 persoonlijke fouten kwam ACV VR1 redelijk eenvoudig op deze 0-2 voorsprong. Het was duidelijk dat ACV weinig kansen nodig had om te scoren. In het vervolg van de eerste helft was AZSV VR1 de betere ploeg en middels corners was AZSV VR1 enkele keren dichtbij een doelpunt. Het was ze niet gegund waardoor het 0-2 bij rust was.

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op en golfde het spel op en neer. Met de verlichting van veld 3 aangezet  ontstond er een levendige wedstrijd. Er werden fysieke duels uitgevochten en de 78-jarige scheids had er zijn handen vol aan. Toen ACV VR1 in de 65ste minuut de 0-3 wist te scoren en 4 minuten later zelfs de 0-4 was de wedstrijd gespeeld. Dat vond de scheidsrechter blijkbaar ook. In de 38ste minuut floot hij af voor het einde van de wedstrijd.  Volgens hem zaten de 45 minuten erop. Erg bijzonder… Op papier een duidelijke nederlaag, maar 0-4 was enigszins geflatteerd. Dit werd ook door de trainer en enkele speelsters van ACV VR1 aangegeven. Men vond AZSV VR1 1 van de betere teams waartegen ze hadden gespeeld. Jammer dat dit geen bonuspunten oplevert. Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. In Hoogeveen wil AZSV VR1 nog 1x volle bak spelen tegen de Weide VR1 zodat AZSV VR1 met een goed gevoel de winterstop in kan gaan.

Opstelling: Vera B., Laura, Lotte (Myrte), Anouk, Vera B., Judith, Nina, Marijke, Anne (Ellen T.), Ellen M. (Merel), Sandra

Vrouw van de wedstrijd: Judith


Geef een reactie