AZSV VR1 en de waterzak

november 5, 2017

In de voetballerij is de waterzak een attribuut met een negatief imago. Veelal komt de waterzak prominent in beeld  wanneer er een blessurebehandeling plaats moet vinden. Vanaf de dug-out wordt de waterzak dan vaak in een hoog tempo vervoerd richting een speler die op de grond ligt. Zo ook afgelopen weekend bij AZSV VR1. Gelukkig dat Carla over een ijzersterke conditie beschikt en erg snel is op de eerste meters, want Carla werd helaas regelmatig op pad gestuurd.

De dames van AZSR VR1 gingen gisteren proberen om de nederlaag van vorige week weg te spoelen met een overwinning in Groningen. Hiervoor zou Oranje Nassau VR2 een slecht weekend bezorgd moeten worden. Onderweg naar Groningen konden de speelsters en begeleiding genieten van het wisselende Hollandse landschap. De bordjes ‘Welkom in Overijssel’, ‘Welkom in Drenthe’ en ‘Welkom in Groningen’ zoefden allemaal voorbij. Met een korte pitstop bij een plaatselijk tankstation waar Max Verstappen trots op zou zijn geweest, kwamen we keurig op tijd aan in Groningen. Aangezien AZSV VR1 moest aantreden tegen Oranje Nassau VR2, stond de wedstrijd om 12:30 uur gepland. Enige tijd geleden had het blessurespook toegeslagen bij AZSV VR1 en hierdoor waren Vera B., Vera J., Nikki en Myrte nog niet fit. Daarom ging Marloes Stronks van AZSV VR2 met ons mee. Dezelfde Marloes ging ook al mee naar VIOD in Driezum en zodoende heeft Marloes de afgelopen weken al veel van Nederland gezien. Marloes  liet ook vandaag weer zien dat ze moeiteloos mee kan draaien. Dank Marloes! Getooid in de witte uit-shirts en met Ellen T. op de goal, ging AZSV VR1 met goede moed van start. Echter kon 3 minuten later al de eerste tegenvaller van de dag genoteerd worden. Op een dieptepass van achteruit werd door een speelster van ON alert gereageerd en Ellen kon de speelster er niet van weerhouden om de 1-0 te scoren. Een domper voor de dames van AZSV VR1. Evenals vorige week werd duidelijk dat er in de 1ste klasse fysiek wordt gespeeld. Ook Oranje Nassau VR2 liet dit vanmiddag zien. Dit resulteerde ook in een aantal situaties waarbij Carla met de waterzak op reis moest. Marijke kreeg een flinke tik in haar knieholte, Merel kreeg een lichaamsdeel van een tegenstandster tegen haar neus waardoor ze een bloedneus opliep en Steffi kwam er het slechtste vanaf. Ze werd op haar achillespees geraakt en moest de wedstrijd al naar 25 minuten staken. Het lijkt erop dat we Steffi voorlopig ook moeten missen op het veld. Ondanks al deze blessurebehandelingen probeerde AZSV VR1 de gelijkmaker te forceren. Uit standaard situaties kwam AZSV VR1 dichtbij maar het ontbrak aan een klein beetje geluk. Hierdoor bleef het bij een 1-0 ruststand.

In de tweede helft ging AZSV VR1 goed van start en was veelvuldig in balbezit. Met name via de corners wist AZSV VR1 veel gevaar te stichten, maar evenals in de eerste helft ging de bal er niet in. Zelfs de paal stond ons vandaag in de weg. Een schot van Anne raakte het aluminium. En ondanks dat AZSV VR1 het meest in balbezit was, wist ON te scoren in de 75ste minuut. Toen ze dit 5 minuten later nogmaals deden was duidelijk dat de 3 punten niet mee terug gingen naar Aalten. Na 90 minuten spelen was het 3-0. Op papier een duidelijke uitslag, echter had AZSV VR1 met name in de tweede helft laten zien dat ze zeker niet onderdeden voor ON. De verschillen zijn klein in de 1ste klasse. Volgende week een nieuwe kans. Wederom een uitwedstrijd. Ditmaal naar Zwolle waar HTC VR1 de tegenstander zal zijn. Gezien de blessures zal er weer een beroep moeten worden gedaan op AZSV VR2. Gelukkig heeft AZSV VR2 volgende week geen wedstrijd op het programma staan. Op de terugweg werd er wederom een pitstop gemaakt. Ditmaal in een plaatselijk café in Beckum. Waarschijnlijk zijn de vaste mannelijke stamgasten nog steeds aan het bijgekomen van deze invasie van enthousiaste AZSV speelsters die allemaal naar de WC moesten. Hierbij werd door de speelsters geen onderscheid gemaakt tussen de mannen of vrouwen WC. Een speelster van AZSV heeft zelfs aangetoond dat vrouwen ook moeiteloos gebruik kunnen maken van het urinoir op de mannen WC. Hoge nood maakt creatief.

Opstelling: Ellen T., Laura, Lotte, Anouk, Marloes, Steffi (Anne), Nina, Marijke, Judith, Sandra, Merel (Ellen M.)


Geef een reactie