AZSV VR1 en Houwers, Houwers, Houwers, Houwers en Rots

april 13, 2019

Maar liefst 5 basisspeelsters ontbraken vandaag bij AZSV VR1 vanwege diverse blessures. Daarom werd er een beroep gedaan op de andere teams bij AZSV. Dit resulteerde in 5 invalsters waarvan 4 de achternaam Houwers dragen. Myrte, Emma, Anne en Elianne gingen mee met AZSV VR1. De 5de die aansloot was Kimberley Rots.

Tegenstander vandaag was de Weide VR1 in Hoogeveen. Doordat Nanne ook geblesseerd was, stond Anouk vandaag onder de lat. De rechtsback van AZSV VR1 liet zien dat ze ook kan keepen. Met Anne en Myrte van AZSV VR2 in de basis, was het begin van de wedstrijd voor de Weide VR1. Toch was de eerste grote kans voor AZSV. Anne kreeg een goede kans om de score te open, maar zag haar schot net naast gaan. Vlak voor rust was het Sandra die ervoor zorgde dat Ellen alleen richting de keepster van de Weide kon. Met een prachtige stift wist ze de keepster te passeren en scoorde ze de 0-1. Dit was ook de ruststand. Het ging boven verwachting goed..

In de tweede helft kwam de Weide op gelijke hoogte. Een schot van dichtbij was zelfs voor Anouk te machtig. Ze kreeg haar vingers er nog wel tegenaan, maar het doelpunt kon ze niet voorkomen. 2 minuten later kon AZSV alweer juichen. Ellen werd de diepte ingestuurd en zette goed voor. Anne scoorde uiterst koelbloedig de 1-2. Diezelfde Anne besliste 10 minuten later de wedstrijd. Alleen voor de keepster van de Weide bleef ze wederom rustig en scoorde de 1-3. Dat het vlak voor tijd nog 2-3 werd mocht de pret niet drukken. AZSV kreeg een penalty tegen en de Weide bepaalde de eindstand op 2-3. Het was prachtig om te zien dat AZSV VR1, ook met de nodige invalsters, 3 punten mee terug kon nemen naar Aalten. Groot dankwoord aan de 5 invalsters die na afloop gezamenlijk op de foto gingen.
Dank je wel Emma, Elianne, Kimberley, Myrte en Anne! De komende 2 weken heeft AZSV VR1 geen wedstrijden en is er tijd om te herstellen van de blessures. Op 4 mei komt Nieuw Roden VR1 naar Aalten.

Opstelling: Anouk, Vera, Lotte, Nikki, Laura, Marijke, Nina, Myrte (Elianne), Sandra, Anne (Kimberley), Ellen (Emma).

Vrouw van de wedstrijd: Ellen