AZSV VR1 en het pittoreske stationnetje van Mariënberg.

september 24, 2017

De scheidsrechter fluit voor de laatste keer. Het is 2-2 gebleven. De speelsters van AZSV VR1 verlaten met gebogen hoofd het veld. Enkele scheenbeschermers komen hardhandig in aanraking met de grond. Ferme krachttermen weerkaatsen tegen de dug-out. De teleurstelling bij de speelsters van AZSV VR1 is groot. Ondanks een groot veldoverwicht en de nodige kansen gaat AZSV VR1 met maar 1 punt naar huis.

Het is zaterdagmiddag 14:30 uur in Hollandscheveld. De eerste competitiewedstrijd staat op het punt van beginnen. Het weer is prachtig. De lucht is strakblauw. De dames van AZSV hebben er zin in. Laura was vandaag niet aanwezig aangezien ze met een aantal meiden een weekendje weg was. Waarschijnlijk weet iedereen in het Duitse Ferienort Bad Bentheim nu wie Laura is en dat het Nederlandse vrouwenvoetbalteam afgelopen zomer Europees kampioen is geworden. Nikki is nog steeds herstellende van haar knieblessure en Myrte had lichte liesklachten dus werd er een beroep gedaan op Famke Damen van VR2. Famke speelde een zeer sterke partij als linksback. Famke bedankt dat je met AZSV VR1 mee wilde doen!

De eerste 5 minuten van de wedstrijd waren voor AZSV VR1. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Hollandscheveld. Toch was het Hollandscheveld dat even later uit het niets de 1-0 wist te scoren. De spreekwoordelijke donkere wolken stapelden zich op boven Hollandscheveld. Toch scheen diezelfde spreekwoordelijke zon 10 minuten later alweer voor AZSV VR1. Het was Ellen Maatkamp die attent was bij slordig uitverdedigen van Hollandscheveld VR1. Nadat Ellen de keepster omspeelt had, wist ze onder een moeilijke hoek de 1-1 te scoren in het lege doel. In het vervolg kreeg AZSV VR1 nog enkele goede kansen. De eerste was voor Merel. Met de bal aan de voet dook Merel de 16 meter in. Met een Messiaanse beweging zette ze een verdedigster van Hollandscheveld op het verkeerde been en kwam alleen voor de keepster. Helaas redde de keepster van Hollandsche veld knap op het schot van Merel. Niet veel later werd Judith randje 16 onderuit gehaald. Een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Echter verdween de bal tot verdriet van Judith en het meegereisde publiek aan de verkeerde kant van de kruising. Ook Ellen Maatkamp kreeg nog een goede kans. Op volle snelheid wist ze door de verdediging van Hollandscheveld te breken en zag dat haar schot net niet tot een doelpunt werd gepromoveerd. En zoals dat dan bij het voetballen gaat, scoort de tegenstander vlak voor rust. Met een mooi doelpunt wist Hollandscheveld een 2-1 ruststand op het niet werkende scorebord te toveren.

In de rust was het muisstil in de kleedkamer. AZSV was de sterkere ploeg. De cornerverhouding was ook duidelijk. 6 corners voor AZSV. Geen enkele voor Hollandscheveld, maar uiteindelijk tellen de doelpunten. Gerard gaf enkele aanwijzingen en gooide een lading positiviteit in de thee.

In de tweede helft was er nog maar 1 team dat voetbalde en dat waren de Rood-Witten uit Aalten (hoewel AZSV volledig in het wit speelde). Dit resulteerde dan ook in een prachtig doelpunt. Het was de 8ste minuut na rust en Marijke (met rugnummer 8) kreeg de bal aangespeeld, liep een paar meter met de bal richting de goal van Hollandscheveld en legde 1,5 jaar lang blessureleed in het schot van ruim 20 meter. Momenteel zijn er spanningen tussen de VS en Noord-Korea maar deze raket van Marijke verdween onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Wat een doelpunt. Met een oerkreet vierde Marijke haar doelpunt. Gesteund door dit doelpunt ging AZSV VR1 op zoek naar de overwinning. Wederom kreeg AZSV een handvol corners en enkele keren was AZSV VR1 dicht bij een doelpunt, maar Anouk, Ellen Maatkamp, Sandra en Judith hadden vandaag geen geluk waardoor het uiteindelijk bij 2-2 bleef. Vorig seizoen begonnen we de competitie met een nederlaag dus in die zin is het resultaat al een stuk beter, maar toch overheerste de teleurstelling. Na afloop in de bestuurskamer gaf de trainer van Hollandscheveld ook aan dat hij erg blij was met dit punt en dat wij meer verdiend hadden. Hij zag ons dan ook wel eindigen in het linker rijtje.
Met deze hoopvolle woorden werd de busreis naar Aalten aanvaard. Onderweg werd Ellen Tankink weer afgezet op het pittoreske stationnetje van Mariënberg waar Ellen de trein richting Zwolle net voor haar neus zag vertrekken. Er zijn van die zaterdagen dat het echt niet meezit. Aanstaande zaterdag eindelijk weer eens een thuiswedstrijd (na 3 uitwedstrijden op rij). Om 15:00 uur wordt dan in Aalten aangetreden tegen Vitesse’63 VR1. Een team dat als mogelijke titelkandidaat wordt gezien. AZSV VR1 kan alle steun gebruiken, dus kom de dames van AZSV VR1 aanstaande zaterdag aanmoedigen!

Opstelling: Vera B., Vera J., Anouk, Lotte, Famke, Merel (Nina), Judith, Marijke, Anne (Steffi), Ellen T., Ellen M. (Sandra)


Geef een reactie