AZSV VR1 en het getal 4

maart 17, 2018

Deze zaterdag stond het getal 4 centraal. AZSV VR1 scoorde vandaag in de 4de minuut van de eerste helft en
in de 4de minuut van de tweede helft. Hierdoor won AZSV VR1 met 1-4 bij ONS Sneek VR1 en steeg het naar de 4de plek.

Het was vandaag koud. Erg koud. De hele week werd met spanning uitgekeken naar vandaag. Kon de wedstrijd wel doorgaan gezien de te verwachten weersomstandigheden? Vanochtend op 09:00 uur kwam het verlossende bericht uit Sneek: “It giet oan!”.  In Aalten werd vorig jaar met 1-2 verloren. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden. In Sneek aangekomen bleek dat de wind zich vandaag van haar koudste kant liet zien. Een harde, koude wind stond
dwars op het veld en maakte het voetballen erg moeilijk. Menige bal verdween over de zijlijn nadat de wind ermee aan de haal ging. Een vrije trap/corner nemen was lastig omdat de bal moeilijk op de plek bleef liggen.

De leiding was vandaag in handen van een 17-jarige scheidsrechtster en ze deed dit prima. Na 4 minuten spelen kreeg iedereen bij AZSV het iets warmer. Anne kreeg de bal aan de rechterkant aangespeeld en zette goed voor. De keepster van ONS Sneek VR1 kon de bal nog net keren, maar Sandra was er als de kippen bij en scoorde de 0-1. Vijf minuten later was het weer 1-1. Een speelster van ONS Sneek VR1 kon ongehinderd de 16 meter van AZSV binnendringen en zag haar schot via de handen van Vera in de goal van AZSV verdwijnen: 1-1. In het vervolg van de eerste helft hadden beide teams het moeilijk met de harde wind en bleef het bij 1-1.

In de tweede helft was AZSV VR1 in de 4de minuut weer succesvol. Nina kreeg de bal bij Ellen T. en Ellen scoorde koelbloedig. Een mooie opsteker. En het werd nog mooier. In de 71ste minuut scoorde AZSV VR1 uit een mooie aanval de 1-3. Sandra werd de diepte ingestuurd, zette goed voor en Judith stond op de juiste plek om de 1-3 te scoren. Toen dezelfde Judith 1 minuut later alleen voor de keepster kwam en de 1-4 scoorde, was de wedstrijd beslist. Zowel ONS Sneek als AZSV (Marijke) wisten nog een keer de lat te raken, maar er werd niet meer gescoord. Domper was het uitvallen van Anouk. Wederom werd ze op haar gekwetste knie geraakt en moest het veld verlaten. Hopelijk valt de blessure mee. Uiteindelijk boekte AZSV VR1 een prachtige 1-4 overwinning en bereikte hierdoor de 4de plek op de ranglijst. Een prima prestatie aangezien de doelstelling van dit seizoen was om niet te degraderen.

Volgende week speelt AZSV VR1 weer een thuiswedstrijd. In Dalfsen werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen ASC’62 VR1. Zal AZSV VR1 3 overwinningen op rij kunnen behalen? Kom het zaterdag 24 maart zelf zien om 15:00 uur.


Geef een reactie