AZSV VR1 en het Aaltense “joa, joa”.

april 15, 2018

Na afloop van de eerste competitiewedstrijd in Hollandscheveld vorig jaar, gaf de trainer van Hollandscheveld VR1 aan dat hij AZSV VR1 wel in het linker rijtje zag eindigen. Het ondertussen wereldberoemde Aaltense ‘joa, joa’ kreeg hij als reactie. Nu 17 wedstrijden later blijkt de trainer van Hollandscheveld een vooruitziende blik gehad te hebben.

AZSV VR1 is de laatste tijd goed op dreef en gisteren was Hollandscheveld VR1 de tegenstander. Met de nodige vertraging vanwege diverse wegomleidingen kon de wedstrijd pas om 15:10 beginnen. Gelukkig was het prachtig weer, dus het ruim aanwezige publiek kon genietend van het zonnetje wachten op het begin van de wedstrijd. AZSV VR1 was weer verre van compleet. Anouk, Myrte, Anne en Steffi konden vandaag niet spelen. Gelukkig was Lotte weer terug van haar blessure, maar kon maar 1 helft spelen. Dus werd AZSV VR2 weer om hulp gevraagd. Na hun met 4-0 gewonnen wedstrijd sloten Louise en Famke zich aan bij AZSV VR1. Dames, voor de zoveelste keer: bedankt!

De wedstrijd werd geopend door Merle Veenstra van het B-team. Met Judith aan haar zijde ging Merle richting de keepster van Hollandscheveld VR1. De verdediging werd omspeeld alsof ze stilstonden. Met uiterste precisie schoot Merle op goal. Het aanwezige publiek hield de adem in. Een massaal ‘aahhh’ klonk toen de bal aan de verkeerde kant van de paal verdween. Men had het Merle zo gegund. Met een wedstrijdbal, met daarop de namen van alle speelsters, en een zak zoetigheid van een plaatselijke kruidenier ging Merle toch nog tevreden op de reservebank zitten.

De wedstrijd die vervolgens ontstond was voornamelijk eenrichtingsverkeer richting de goal van Hollandscheveld. AZSV VR1 voetbalde goed. Had veel balbezit en was met name dreigend met de corners van Judith.  Toch duurde het tot een paar seconden voor rust voordat AZSV VR1 de overmacht wist om te zetten in een doelpunt. Het was Ellen T. die op randje 16 meter, de bal kreeg aangespeeld terwijl ze met de rug naar de goal stond. Ellen draaide weg van haar tegenstandster en scoorde zoals weinigen dat kunnen. Een verdiende 1-0 ruststand.

In de tweede helft hetzelfde beeld. AZSV VR1 in balbezit en Hollandscheveld VR1 beperkte zich tot verdedigen. Er ontstonden nog kleine kansjes voor AZSV VR1, maar uiteindelijk bleef het bij 1-0. Vervelend moment was het uitvallen van Louise die haar enkel verzwikte. Hopelijk valt het mee.

Door de 1-0 overwinning en de andere uitslagen is het nu zeker. Ook volgende seizoen voetbalt AZSV VR1 minimaal in de eerste klasse. Degradatie is niet meer mogelijk. AZSV VR1 staat nu op een prachtige 4de plek met 4 punten voorsprong op de nummer 5.  Volgende week een wedstrijd tegen de nummer 3 The Knickerbockers VR1 in Groningen. Beide teams maken nog een goede kans op het winnen van de 3de periodetitel. Zou dat niet geweldig zijn voor AZSV VR1? Joa, joa…

Opstelling: Vera, Vera, Laura, Lotte (Louise (Famke)), Nikki, Nina, Judith, Marijke, Merel, Ellen T. (Ellen M.), Sandra.

Vrouw van de wedstrijd: Ellen T.