AZSV VR1 en de tweede helft

november 4, 2018

In het amateurvoetbal kent een voetbalwedstrijd vaak 3 helften. De eerste twee helften spelen zich af op het voetbalveld. De derde helft begint na afloop van de wedstrijd. Afhankelijk van de uitslag van de eerste twee helften kan het een gezellige boel worden. Zo ook bij AZSV VR1. Bij de uitwedstrijden van AZSV VR1 wordt op de terugweg in de bus tegenwoordig strijd geleverd om de felbegeerde Kwisselbeker. Daarover een andere keer meer.

Gisteren moest AZSV VR1 in Aalten aantreden tegen SC Stiens VR1. De Friezinnen proberen al enkele jaren om de stap te maken naar de Hoofdklasse. En keer op keer lukt het ze niet en eindigen ze als tweede. Ook nu stond SC Stiens op de tweede plek en waren de dames uit Friesland naar Aalten gekomen met maar 1 opdracht. De 3 punten meenemen naar Stiens. AZSV VR1 was echter niet van plan om hieraan haar medewerking te verlenen. AZSV VR1 had tot gisteren de minst gepasseerde verdediging en wilde dit graag zo houden.

Nadat Eva Jansen, als pupil van de week, de wedstrijd had geopend, ging de wedstrijd onder perfecte  weersomstandigheden van start. Wederom was er veel publiek. Niet alleen supporters uit Dinxperlo om Sanne en Kimley te zien spelen, maar ook Nanne had fans uit Lichtenvoorde die kwamen kijken. De wedstrijd speelde zich in een hoog tempo af. Het eerste gevaar kwam van Stiens, maar de echte grote kansen waren voor AZSV. Via enkele prachtige aanvallen liet AZSV zien dat het van iedere ploeg kan winnen, echter vergat het in de eerste helft te scoren.

Gelukkig weet AZSV dat er ook nog een tweede helft is. En de statistieken tonen aan dat AZSV VR1 in de tweede helft vaak het beste van het spel heeft. Zowel bij Berkum, Oranje-Nassau als Nieuw-Roden was AZSV in de tweede helft de bovenliggende ploeg. Ook gisteren was dit het geval. Na enkele minuten leek de 1-0 te vallen voor AZSV VR1. Een schot van Judith kon nog net door de keepster van SC Stiens via de kruising tot corner worden verwerkt. In de 79-ste minuut viel alsnog de verdiende 1-0. Een mooie pass van Merel werd door Ellen tot doelpunt gepromoveerd. Spelers blij, publiek blij, maar Ellen zelf was het blijst (volgens de ‘van Dale’ bestaat dit woord: overtreffende trap van blij). SC Stiens ging op zoek naar de gelijkmaker maar het was Nanne die het publiek uit Lichtenvoorde liet zien dat ze al een belangrijke waarde voor het team van AZSV is. Met een uitstekende redding voorkwam Nanne de 1-1. Vervelend smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Marijke met een enkelblessure. Hopelijk valt mee. Aankomende zaterdag komt de koploper The Knickerbockers VR1 naar Aalten. Uit 6 wedstrijd hebben de Groningse studenten 18 punten gehaald. Een 100% score. AZSV VR1 heeft echter uit haar 3 thuiswedstrijden 9 punten gehaald. Ook een 100% score. Bij deze een oproep aan de fans uit Aalten, Dinxperlo en Lichtenvoorde om zaterdag weer langs de lijn te staan zodat de dames van AZSV VR1 de 100% score kunnen behouden.

Opstelling: Nanne, Lotte, Anouk, Vera, Nikki, Marijke (Sandra), Sanne, Kimley, Merel, Judith, Ellen

Vrouw van de wedstrijd: Ellen