AZSV VR1 en de poloniase op de Lichtenvoordsestraatweg

mei 12, 2019

De bus van de Graafschap stopt voor huisnummer 27-1. Anouk stapt uit en kijkt door het raam de woonkamer in. Afgelopen woensdag is Janny, fanatiek supporter van AZSV VR1 en toevallig ook nog de moeder van Vera, 9+3+8+2+4+5+7+1+0+8+3 jaar oud geworden. Reden voor AZSV VR1 om Janny even te feliciteren. Vol verbazing kijken de buren door de ramen naar buiten. Wat moet de bus van de Graafschap bij de familie Janssen? Janny komt naar buiten en neemt de felicitaties van iedereen met veel plezier in ontvangst. Er wordt zelfs nog een korte polonaise gehouden op de stoep voor het huis, met Janny voorop.

Vandaag had AZSV VR1 haar verste uitreis op het programma staan. Maar liefst 232,2 km moesten worden afgelegd om uiteindelijk in het Friese Stiens te eindigen. Gelukkig voor AZSV VR1 stond de bus van de Graafschap voor. In Stiens stond een kraker op het programma. De nr 2. Stiens VR1 tegen de nr. 3 AZSV VR1. Door het puntverlies van Stiens van vorige week, moest Stiens winnen om nog enigszins aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap. Voor AZSV VR1 was het kampioenschap zo goed als buiten bereik. Toch wilde AZSV VR1, met het oog op de nacompetitie, en goed resultaat neerzetten in Stiens. AZSV begon ook goed aan de wedstrijd en na 1 minuut had Sandra al een goede kans om de score voor AZSV te openen. Haar schot met links verdween over de goal. De eerste 10 minuten speelde AZSV veelvuldig op de helft van Stiens, maar hierna nam Stiens langzaam maar zeker de wedstrijd over. Dit resulteerde in de 35ste minuut in de 1-0 voor Stiens. Een aanval over rechts werd keurig afgerond: 1-0. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde AZSV aanvallender te voetballen. Helaas kreeg AZSV een penalty tegen. Nikki was in de ogen van de scheidsrechter iets te enthousiast ten opzichte van haar tegenstandster en werd bestraft met een penalty en een gele kaart. Nanne kreeg haar puntje van de schoen nog tegen de ingeschoten penalty, maar het werd toch 2-0. Het tempo ging omhoog bij AZSV, maar echte uitgespeelde kansen kregen beide teams niet meer, tot in de 89ste minuut. Een speelster van Stiens maakte hands in haar eigen 16 en de scheids gaf een penalty. Judith eiste de bal op, maar schoot de bal links naast de goal. Het bleef hierdoor 2-0. Door deze nederlaag zal AZSV VR1 als derde eindigen. Met nog 2 competitiewedstrijden te gaan kan het team zich gaan voorbereiden op de nacompetitie. Op 1 juni zal AZSV een uitwedstrijd moeten spelen tegen de nr. 11 uit de Hoofdklasse A. Op dit moment is dat Reiger Boys VR1 uit Heerhugowaard. Mocht dit zo blijven dan betekent dat weer een verre uitreis voor de dames van AZSV VR1. Maar ze zijn wel wat gewend ondertussen.

Opstelling: Nanne, Anouk, Vera, Nikki, Laura, Sanne, Marijke, Merel (Ellen), Nina, Sandra (Lotte), Judith.