AZSV VR1 en de ooievaars.

april 7, 2018

Vrouwenvoetbal en ooievaars is geen alledaagse combinatie. Vandaag, op de heenweg naar Vitesse´63, heeft AZSV VR1 tenminste 10 ooievaars gezien. Natuurliefhebster Carla wees ons onderweg op de vele ooievaars. Gelukkig beschikt AZSV VR1 nog over een jong team en vliegt de ooievaar hopelijk voorlopig nog even voorbij.

AZSV VR1 was vandaag verre van compleet. Merel en Lotte waren verhinderd, Steffi, Myrte en Anouk waren nog geblesseerd. Er werd dus maar weer eens een beroep op AZSV VR2 gedaan. In goed overleg met Bennie werd besloten dat Louise vandaag met ons meeging en dat Bennie na zijn wedstijd met AZSV VR2, Zora en Marloes S. naar Koekange zou brengen zodat beide speelsters in de tweede helft konden aansluiten. De busreis naar Koekange was lang. Afgezien van de vele ooievaars, kregen we ook te maken met vele rotondes en verkeersdrempels en wegomleidingen. Ruim 2 uur na vertrek kwam AZSV VR1 opgewarmd aan in Koekange. Laura (de welbekende nummer 4) kwam misselijk uit de bus en het was maar de vraag of ze kon spelen. Gelukkig kon Laura beginnen. De wedstrijd begon geweldig voor AZSV VR1. Binnen de minuut stond het al 0-1. Het was Sandra die de bal veroverde en vervolgens was het Judith die wist te scoren. Wat een begin. In de daarop volgende 15 minuten kreeg AZSV VR1 nog zeker 5 grote kansen om de score te vergroten. Het leek een makkelijke middag te worden voor AZSV VR1. Na 25 minuten kantelde de wedstrijd en was de wedstrijd meer in evenwicht. De nummer 9 van Vitesse’63 was een ware plaag voor de verdediging van AZSV VR1. Rond de 34ste minuut kreeg AZSV VR1 een penalty tegen. Volgens de scheidsrechter was Laura te fanatiek het duel aangegaan met haar tegenstandster.  Kon keepster Vera vorige week nog een penalty stoppen, dit keer lukte het haar niet: 1-1. Dit werd ook de ruststand. In de rust kwamen Zora en Marloes en bij deze: Bennie, Marloes, Zora en Louise bedankt!

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Aan beide kanten kon een doelpunt vallen. De nummer 9 van Vitesse’63 zag een schot van haar de bovenkant van de lat raken terwijl aan de andere kant Judith en Sandra goede kansen kregen om de 1-2 te scoren. Uiteindelijk lukte het beide teams niet om te scoren en bleef het bij 1-1. Een uitslag waar beide teams mee konden leven. Volgende week speelt AZSV VR1 thuis tegen Hollandscheveld VR1. Dit was vorig seizoen de openingswedstrijd van de competitie. In Hollandscheveld werd toen met 2-2 gelijk gespeeld en daar waren de speelsters van AZSV VR1 toen erg teleurgesteld over. Ze hebben dus iets recht te zetten. Al vier  wedstrijden op rij heeft AZSV VR1 niet verloren. Hier moet a.s. zaterdag wedstrijd 5 aan toegevoegd kunnen worden. Komt het zien!