AZSV VR1 en de Groningse kraai

maart 9, 2019

Carla is een op en top dierenmens. Sinds kort heeft ze een kip die dagelijks ff komt buurten in de tuin bij huize Westervelt. Vandaag in Groningen sloot Carla vriendschap met de plaatselijke kraai. In de rust van de wedstrijd The Knickerbockers VR1 – AZSV VR1 gaf Carla haar appelklokhuis weg aan deze zwarte vogel met een levenslange vriendschap tot gevolg.

De voorbereidingen van de wedstrijd tegen the Knickerbockers kunnen bijzonder worden genoemd:

  • Op maandag worden Judith en Marijke geïnterviewd voor de Gelderlander. Het resultaat verscheen op vrijdag in de Gelderlander. Het werd een erg leuk verhaal met dito foto.
  • Vera heeft ontdekt hoe carnaval gevierd wordt in het zuiden van ons land. Topsport is het.
  • Nikki was aan het skiën en zou er zaterdag niet bij zijn.
  • Judith was herstellende van haar hamstring blessure. Zou ze de wedstrijd van zaterdag kunnen halen?
  • Nanne was ook aan het skiën, maar kwam speciaal voor de wedstrijd eerder met de trein terug uit Oostenrijk. Vrijdagavond om 21:30 vertrokken en ze was vlak voor vertrek naar Groningen op tijd terug in Aalten. Respect Nanne!
  • Sanne was ziek en kon niet mee. Dit was een grote tegenvaller.
  • Nanne kreeg donderdag te horen dat ze vanwege een (onterechte) rode kaart die ze met zaalvoetbal had gekregen, 2 wedstrijden was geschorst. Gelukkig bleek dit niet voor het veldvoetbal te gelden.

Vanwege de nodige afwezigen werd er een beroep gedaan op AZSV VR2. Het was Famke die meeging naar Groningen. Thanks Famke! Tegenstander van vandaag was The Knickerbockers VR1, de koploper. AZSV VR1 stond op plek 3 op 3 punten achterstand. Bij een overwinning zou AZSV op gelijke hoogte komen en ook de tweede periodetitel pakken. Na een lange busreis werd snel de kleedkamer opgezocht. Bij the Knickerbockers beschikt men niet over eigen kleedkamers maar wordt gebruik gemaakt van kleedkamers van een openbare sportgelegenheid.
Met de tassen mee naar het veld werd de warming-up gedaan. Er stond veel wind. De wind stond in de lengte op het veld en zou van grote invloed zijn op het spelbeeld van deze middag. Nadat de pupil van de week (een 23-jarige student verkleed als de mascotte van TKB) de wedstrijd had geopend, ontstond een rommelige wedstrijd door de wind. Met Judith en Ellen op de bank en met de wind in de rug speelde het spel zich in de eerste helft voornamelijk af op de helft van TKB. Na 3 minuten scoorde AZSV. Een vrije trap van Sandra werd door Anouk met het hoofd verlengd en verdween buiten bereik van de keepster van TKB in de goal. Een heerlijk begin. Lang kon AZSV er niet van genieten. 2 minuten later stond het alweer gelijk en dit was ook de ruststand.

In de tweede helft had TKB de wind in de rug en hanteerden ze veelvuldig de lange bal. Door de wind verdween deze met enige regelmaat over de achterlijn van AZSV. Hadden de speelsters in de eerste helft met de nodige regen te maken, in de tweede helft werden ze getrakteerd op een stevige hagelbui. De scheids besloot (na licht aandringen) om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. In de 75ste minuut viel de 2-1 voor TKB. Uit een corner van TKB verdween een door de verdediging van AZSV weggewerkte bal via het hoofd van een speelster van TKB in de goal van AZSV. Een typisch doelpunt dat hoort bij een wedstrijd die door de wind nauwelijks een voetbalwedstrijd genoemd kon worden. AZSV probeerde met het inbrengen van Judith nog de gelijkmaker te forceren, maar het bleef bij 2-1. De teleurstelling was groot bij AZSV en de blijdschap bij TKB was misschien nog groter. TKB doet een grote stap richting het kampioenschap. AZSV zal zich moeten herpakken en kan dit a.s. zaterdag doen door te winnen van VV Helpman. Bij winst zal AZSV hoogst waarschijnlijk de tweede periodetitel pakken.

Bij het wegrijden van de bus zat de kraai op het hek en keek met weemoed hoe de bus van AZSV vertrok.

Opstelling: Nanne, Laura, Anouk, Vera, Lotte, Marijke, Nina, Famke, Merel (Ellen), Sandra (Judith), Kimley