AZSV VR1 en de dag van de scheidsrechter

oktober 6, 2018

AZSV VR1 en de dag van de scheidsrechter.

In de voetbalwereld is scheidsrechter zijn vaak een ‘hondenbaan’. Je doet het bijna nooit goed. Als vrijwilliger besteed je op zaterdag je vrije tijd om een wedstrijd te fluiten en vaak is men niet blij met hetgeen je presteert. Vandaag was het de ‘dag van de scheidsrechter’ en AZSV VR1 mocht aantreden in Groningen tegen Oranje Nassau VR2. De scheidsrechter drukte vandaag voor een groot deel zijn stempel op de wedstrijd.

AZSV VR1 begon goed aan de wedstrijd en de eerste grote kans was voor AZSV. Via Sanne en Merel kreeg Judith een goede kans om de score te openen. Het schot van Judith ging net over. In de minuten erna ging het spel beide kanten op, maar de scheids was nadrukkelijk aanwezig. In de 25ste minuut gaf hij tot ieders verbazing Oranje Nassau VR2 een penalty. Niemand begreep precies waarom. Laura vroeg om uitleg en kreeg als antwoord een gele kaart. Oranje Nassau scoorde uit de penalty de 1-0. Ondertussen was trainer Gerard ook al verbannen naar een plekje achter de omheining. En ook Vera kreeg niet veel later de gele kaart omdat ze het niet met een beslissing van de scheidsrechter eens was. AZSV VR1 had moeite om weer aan het voetballen te komen. Bij rust was het dan ook 1-0.

In de tweede helft was AZSV, net als vorige week, de betere ploeg. En net als vorige week, kreeg het enkele goede kansen. Anouk zag een kopbal op de lat belanden en Judith zag een schot door de keepster van Oranje Nassau gekeerd worden. Een gelijkspel was verdiend geweest, ook aldus Oranje Nassau, maar het zat er niet in. Toen Anouk halverwege de tweede helft ook nog een dubieuze gele kaart kreeg, was het naar afloop duidelijk. De ‘dag van de scheidsrechter’, een dag om snel te vergeten voor AZSV. Louise bedankt dat je vandaag met ons mee bent geweest op deze verre uitwedstrijd!

Opstelling: Nanne, Anouk, Laura, Vera, Nikki, Marijke, Sanne, Kimley, Merel (Ellen), Judith, Sandra (Louise)

Man van de wedstrijd: de scheidsrechter