AZSV VR1 en ‘503 Service Unavailable’

november 17, 2018

Het is zaterdagochtend 10:59:00 uur. De speelsters van AZSV VR1 zitten in de bus en zijn onderweg naar Haren in Groningen voor hun wedstrijd tegen vv Helpman VR1. Bij menigeen is de spanning af te lezen van het gezicht. Enkelen hebben de telefoon in hun bevende handen. Anderen hebben een laptop op hun knikkende knieën. Het is 10:59:30 uur. Bij Sanne gaat de hartslag met 15 beats per minuut omhoog. Marijke haar bloeddruk stijgt naar ongezonde waarden. Lotte doet haar stoel achterover en sluit haar ogen. Het is 10:59:50 uur. Zenuwachtig aftellen begint: 10, 9, 8…. Het is 11:00:00 uur precies.

De voorverkoop van de Zwarte Cross 2019 is begonnen!!!

De zweetdruppels verschijnen op het voorhoofd van Ellen. Allen zijn druk bezig om kaartjes te bemachtigen voor het grote Achterhoekse festijn. Al snel weerkaatsen de ‘WTF’s’ en enkele andere Trumpiaanse krachttermen tegen de beslagen busramen. Ik krijg een ‘503 Service Unavailable. No server is available to handle this request’ melding, zegt Laura. Anderen moeten tot hun afgrijzen mededelen dat ook zij dit op hun telefoon of laptop zien. Wat volgt zijn enkele spannende minuten waarin geprobeerd wordt om kaartjes te bemachtigen voor de ZC editie van 2019. Uiteindelijk lukt het, wie anders dan, de speelster met rugnummer 4 om als eerste enkele kaartjes te bemachtigen. Anderen proberen wanhopig om contact te krijgen met het thuisfront en smeken of men daar kaartjes kan bestellen. 30 minuten later, als de schade wordt opgenomen, blijkt het allemaal mee te vallen. De meeste hebben kaartjes kunnen bemachtigen. Gelukkig maar want de ZC zonder AZSV VR1 is geen ZC. Iets voorbij Arnhem opent Lotte haar ogen weer, kijkt op haar telefoon en vertelt vrolijk dat haar moeder kaartjes voor de ZC2019 voor haar heeft kunnen regelen. De rest van de busreis richting het Noorden verloopt zonder noemenswaardige incidenten.

In Haren aangekomen is er even consternatie tijdens de wedstrijdbespreking. Gerard geeft aan dat Laura vandaag in de spits staat. Lachende gezichten kijken vol verwachting naar de deur aangezien iedereen verwacht dat Frans Bauer namens Bananasplit binnen zal komen. Maar als 15 seconden later Frans nog steeds niet is verschenen en Gerard blijft herhalen dat Laura in de spits gaat spelen, beseffen de speelsters dat het geen geintje is. Ook de rest van de wedstrijdbespreking verloopt zonder noemenswaardige incidenten.

Dan de wedstrijd zelf. AZSV VR1 moet aantreden tegen de hekkensluiter vv Helpman VR1. Een team dat vorige week haar eerste overwinning had geboekt. AZSV VR1 had nog geen uitwedstrijd gewonnen en wilde hier vandaag wel eens een keer verandering in aanbrengen. De wedstrijd werd gespeeld op natuurgras en de leiding van vandaag was in handen van een jonge scheidsrechter (hooguit 20 jaar jong). Met een laagstaande zon in het gezicht begon AZSV aan de wedstrijd. De eerste minuten waren voor AZSV, maar de speelsters hadden moeite met het gras en de nodige hobbels. Na 20 minuten spelen keek AZSV VR1 tegen een 2-0 achterstand aan. Beide keren liet de verdediging van AZSV zich verrassen door een lange bal en beide keren kon Nanne niet voorkomen dat vv Helpman kon scoren. De vorige 7 wedstrijden had AZSV VR1 maar 5 tegendoelpunten hoeven te incasseren. Deze wedstrijd stond de teller al op 2. Gelukkig wist Laura, tot haar grote vreugde, 1 minuut later de 2-1 te scoren. Een alerte Laura knalde de bal onhoudbaar in de touwen. AZSV ging op zoek naar de gelijkmaker en was er menigmaal dichtbij. Vlak voor het rustsignaal leek de 2-2 dan alsnog te vallen. Marijke legde aan voor een schot. De ‘HOPPA’ hing in de lucht. De bal ging als een raket richting de goal van Helpman, maar raakte de onderkant van de lat, stuiterde weer het veld in en kon door de keepster van Helpman worden gevangen. De grensrechter van Helpman wees naar de middenstip aangezien de bal over de doellijn was geweest. De scheids liet echter doorspelen waardoor het bij rust nog 2-1 was.

In de tweede helft ging AZSV VR1 volle bak verder. En na het inbrengen van Merel en Kimley was het slechts een kwestie van tijd voordat de 2-2 zou vallen. Sandra zag een schot met links op de paal eindigen en Marijke zag haar doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. Uiteindelijk was het Anouk die in de 80ste minuut de verdiende gelijkmaker scoorde. Er werd nauwelijks gejuicht door de speelsters van AZSV VR1. Ze wilden hier winnen. 5 minuten later werd er wel volop gejuicht. Het was Sanne die met een droge knal de 2-3 wist te scoren. Toen 1 minuut voor tijd Judith met een prachtig schot de 2-4 scoorde kwam aan alle onzekerheid een einde. AZSV VR1 boekt haar eerste uitoverwinning en neemt de 3 punten mee terug naar Aalten en steeg ook nog een plek op de ranglijst. Het staat nu 3de. Volgende week komt Winsum VR1 naar Aalten. Lukt het AZSV om voor de 4de keer op rij niet te verliezen. Daar is het cijfer 4 weer…

Opstelling: Nanne, Vera, Anouk, Lotte, Nikki, Sanne, Marijke, Judith, Laura, Sandra (Kimley), Ellen (Merel).

Vrouw van de wedstrijd: het hele team!