AZSV VR1 al 25 competitiewedstrijden op rij ongeslagen!

oktober 14, 2017

Zonder dat de dames van AZSV VR1 het zelf in de gaten hadden, bleek dat ze vandaag de 25ste competitiewedstrijd op rij niet hadden verloren. Op de terugweg uit het verre Friesland kwamen ze erachter. Door in Driesum (of Driezum zoals de Friezen het zelf schrijven) met 2-4 te winnen werd deze bijzondere mijlpaal bereikt. Vandaag stond het vertrek om 08:00 uur gepland. Dat is een seniorenvoetbal onwaardig tijdstip, maar toch was iedereen mooi op tijd. Marloes en Eva van VR2 gingen mee en Lucas zou vandaag de vlag te hand nemen. Met goede moed werd de verre reis aanvaard. Maar liefst 230 km moesten er worden afgelegd voordat we arriveerden. Dit is meteen ook de verste uitreis die AZSV VR1 dit seizoen moet maken.

Om iets over 12:00 uur werd afgetrapt tegen VIOD VR2. Marijke stond op goal aangezien Vera Bruggink zich nog niet fit voelde. Vera was wel mee om Marijke te ondersteunen. Na 4 minuten was het al raak voor AZSV VR1. Judith stuurde Anouk weg en haar schot op goal werd uiteindelijk door Sandra over de doellijn gewerkt. 0-1. Helaas kon AZSV VR1 niet lang genieten van de voorsprong. In de 11de minuut wist VIOD VR2 de 1-1 te scoren. Bij een schot op goal van VIOD VR2 kreeg Marijke nog net haar vingertoppen er tegenaan, maar de bal verdween toch over haar hoofd in de goal. AZSV VR1 had het moeilijk op het natuurgras van VIOD. Toch wisten de Achterhoekse dames te scoren. Uit een corner van Judith kwam de bal voor de voeten van Nina. Met een prachtige knal schoot Nina de bal in de linkerbovenhoek. 1-2. Drie minuten later was het wederom Judith die aan de basis stond van een doelpunt van AZSV VR1. Een diepe pass van de aanvoerster werd door Anne juist ingeschat en Anne scoorde beheerst de 1-3. Dit was ook direct de ruststand.

De tweede helft begon AZSV VR1 niet goed en VIOD scoorde al naar enkele minuten de 2-3. In het vervolg van de tweede helft bleek AZSV niet in staat om de wedstrijd naar zich toe te trekken en zo bleef het lang spannend. In de 89ste minuut was het duo Laura/Ellen T. die voor de bevrijdende 2-4 wisten te zorgen. Laura als centrale verdedigster stond bij een uitbraak van AZSV opeens naast Ellen in de spits. Even leek het erop dat de dames elkaar in de weg zaten, maar uiteindelijk was het Ellen die weer haar doelpuntje meepikte en laat zien dat ze er een neusje voor heeft, want ze stond nog pas 15 minuten in het veld. Vandaag liet AZSV VR1 zien dat ze ondanks een mindere wedstrijd gewoon 3 punten kunnen pakken. Na 4 wedstrijden heeft AZSV VR1, als nieuwkomer in de 1ste klasse, al 8 punten te pakken en staat het op een keurige derde plaats. Aanstaande zaterdag geen competitie maar een bekerwedstrijd. Om 15:00 uur wordt in Aalten gespeeld tegen Juliana’31 VR1. Een team dat uitkomt in de 3de klasse zondag.

Opstelling: Marijke, Laura, Anouk, Lotte, Marloes, Steffi (Eva), Nina, Judith, Sandra, Merel, Anne (Ellen)

 


Geef een reactie