AZSV voor derde keer doelpuntloos

oktober 1, 2017

AZSV heeft voor derde keer in vijf duels doelpuntloos gelijk gespeeld. Dit keer kwam het tegen Zuidvogels niet tot scoren. Op sportpark Villekamp in Aalten legden beide teams veel strijd op de door de vele regen lastig te bespelen grasmat. De ploeg van Dennis van Toor had de iets betere mogelijkheden om tot scoren te komen, maar de beide doelverdedigers en het gemis aan scherpte in de afwerking zorgden ervoor dat er niet gescoord werd. Uiteindelijk kregen beide teams terecht één punt.

Scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart moest voor de wedstrijd wel even met zijn assistenten het veld over om het veld te keuren, want de overvloedige regenval maakte het veld lastig bespeelbaar. De Twentse leidsman keurde het veld goed, zodat AZSV en Zuidvogels aan hun vijfde duel in de hoofdklasse B konden beginnen.
Meteen vanaf de aftrap kregen de gasten een goede mogelijkheid om de score te openen, maar het schot van Ivo de Heus ging net voorlangs het doel van Matthijs Ebbers. Daarna ging het gelijkop tot Yeftha Nyamsangya een voorzet van Rik van der Eerden naast schoot. Meteen daarna kreeg Nyamsangy opnieuw de kans een schot te lossen op het doel van Frank Mol, maar Richard Gooijer blokkeerde de inzet van de Winterswijker op het laatste moment. Aan de andere kant was Matthijs Ebbers attent bij een schot van Danny Roozendaal. Er werd in een hoog tempo gespeeld en het spel golfde op en neer. Doelman Mol redde net voor de inkomende Rik van der Eerden uit een voorzet van Niek te Veluwe, terwijl kort daarna Bram Rensing met een goede tackle Jonny Mehrez van scoren afhield.


Twaalf minuten voor de pauze kreeg AZSV de grootste kans om de score te openen. Sjoerd te Boekhorst gaf fraai voor op Rik van der Eerden, maar die zag zijn kopbal uit het doel getikt worden door doelman Mol. De bal ging naar de zijkant en Joost Rasing legde de bal goed terug op de inkomende Yeftha Nyamsangya, maar deze schoot de bal van vijf meter over het Huizense doel.

 

In de tweede waren de eerste wapenfeiten voor Zuidvogels. Een schot van Hidde van Erkel ging over het doel van Matthijs Ebbers en Jonny Mehrez mikte naast. Het tempo bleef hoog en de kansen waren er aan beide zijden. Een voorzet van Rik van der Eerden werd net weggewerkt door Richard Gooijer voor de inkomende Joost Rasing en Matthijs Ebbers bracht redding bij een inzet van Hidde van Erkel. Na iets meer dan een uur stoomde Freek Mulder op aan de rechterflank en hij legde de bal goed terug op Rik van der Eerden, maar de topscorer had het vizier niet op scherp en schoot over. Ook een kopbal van Yeftha Nyamsangya uit een voorzet van Freek Mulder ging over het doel van goalie Mol. Sjoerd te Boekhorst gaf vervolgens een mooie pass op Joost Rasing, maar diens inzet ging ook naast het doel van Zuidvogels.


In de slotfase kreeg Zuidvogels nog een goede kans na een verre ingooi van invaller Steve Promes. De bal werd goed doorgekopt, maar Rik van der Eerden was ter plekke om zijn verdedigers te assisteren en hij haalde de bal voor de instormde Huizense aanvaller weg. In blessuretijd was er nog een mogelijkheid voor Kars Vierwind op aangeven van Brian Hogeweide, maar de Duivenaar kon de bal net niet het laatste zetje geven.

Door dit derde gelijkspel staat AZSV op een keurige vijfde plek in de Hoofdklasse B en gaat het komende zaterdag op bezoek bij de amateurs van Ajax in Amsterdam die ook negen punten uit vijf duels hebben verzameld.

AZSV-Zuidvogels 0-0
Scheidsrechter F.E. ter Brake uit Dedemsvaart gaf een gele kaart aan Ricardo Tat van Zuidvogels.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Sjoerd te Boekhorst, Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Joost Rasing (82. Brian Hogeweide), Rik van der Eerden.

Opstelling Zuidvogels: Frank Mol, Michel de Jong, Tim Horsmeier, Ivo de Heus, Jorik van Ruiswijk (63. Steve Promes), Hidde van Erkel, Ricardo Tat, Richard Gooijer, Terry Boné, Danny Roozendaal (74. Jermain Heldoorn), Jonny Mehrez (71. Jaap Jong).


Geef een reactie