AZSV verliest van Buitenpost en van zichzelf

oktober 21, 2018

AZSV heeft de vierde wedstrijd op rij verloren, opnieuw niet gescoord en kreeg tot overmaat van ramp ook nog eens twee rode kaarten. Buitenpost, dat heet duel met tien man eindigde, ging met de drie punten aan de haal.

AZSV begon in een gewijzigde opstelling. Doelman Jasper te Kolste kreeg de voorkeur van trainer Dave de Jong boven Matthijs Ebbers en Rens Heusinkveld stond in de spits geposteerd. De Aaltenaren wilden hun goede wedstrijd in Nijkerk, die geen punten opleverde, een vervolg geven maar nu de punten wel in eigen huis houden. De ploeg van Dave de Jong begon goed, maar zag een kopbal van Jonathan Goosen van de lijn gehaald worden en een bal net over gekopt worden door Freek Mulder. Halverwege kwam Buitenpost op 0-1. Na een snelle counter gaf Wim de Vries de bal aan Joran Olijve. Zijn inzet werd door Jasper te Kolste gekeerd, maar hij was kansloos op de rebound van Olijve, 0-1. Daarna had AZSV wel meer balbezit dan de Friese gasten, maar werd het niet of nauwelijks gevaarlijk.

Al snel in de tweede helft was er wederom een gevaarlijke uitbraak, maar nu ging het schot van Joran Olijve via Jasper te Kolste en de paal naast het Aaltense doel. Vijf minuten later maakte Max Jansen een forse overtreding op het middenveld en kreeg zijn tweede gele kaart en mocht dus naar de kleedkamer. Voor de pauze had scheidsrechter Kloet uit Rotterdam al geel gegeven voor praten.

Maar ook met tien man had AZSV meer balbezit, maar doelman Kevin van der Meulen in de goal bij Buitenpost is nooit in de problemen geweest. Dave de Jong bracht Yeftha Nyamsangya en Bram Rensing in het veld voor Robbin Thuss en Rens Heusinkveld, waarna scheidsrechter Kloet de weg volledig kwijt raakte. Hij strooide met gele kaarten, zag overtredingen over het hoofd en gaf zowel Berend Jan Schootstra als Jonathan Goosen hun tweede gele kaart. Daarna liepen langs het veld de gemoederen een beetje op en stuurde scheidsrechter Kloet beide teams even naar de kleedkamer. Tien minuten later hervatte hij het duel en scoorde Rik Weening in de vijfde minuut van de blessuretijd de 0-2.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Staphorst op het programma en die zal AZSV zonder Max Jansen en Jonathan Goosen moeten spelen. Zij zijn automatisch een duel geschorst na hun twee gele kaarten van zaterdagmiddag. De Aaltenaren zullen goed in de spiegel moeten kijken om te zien waar het beter moet, want de onderste plaatsen komen door die vier nederlagen op rij gevaarlijk dichtbij.

AZSV-Buitenpost 0-2 (0-1). 22. 0-1 Joran Olijve, 90+5. 0-2 Rik Weening.
Scheidsrechter M.J. Kloet uit Rotterdam gaf gele kaarten aan Bram Rensing van AZSV en aan Joost Visser van Buitenpost. Hij gaf twee keer geel en dus rood aan Max Jansen en Jonathan Goosen van AZSV en aan Berend Jan Schootstra van Buitenpost.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Yordi Orriƫns, Jonathan Goosen, Max Jansen, Niek te Veluwe, Erwin Nieuwboer, Joost Rasing, Robbin Thuss (65. Yeftha Nyamsangya), Kars Vierwind, Rens Heusinkveld (74. Bram Rensing).

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Danny Boersma, Jelmer Vos, Joost Visser, Berend Jan Schootstra, Joran Olijve (65. Halbe Elsenga), Rudmer Loonstra (83. Aaron Boekhout), Rob Dijkstra, Rolf Dijk (65. Rik Weening), Robin Huisman de Jong.