AZSV verliest opnieuw van Capelle

maart 8, 2020

Evenals de thuiswedstrijd van 23 november jl. verloor AZSV ook de wedstrijd in Capelle aan den IJssel. Op de (2-0) nederlaag viel weinig af te dingen. AZSV had veel moeite met Capelle dat met veel inzet speelde. Bijna elke twee minuten lag het spel stil door de vele overtredingen van Capelle. De 21-jarige (!) scheidsrechter Niels Boel uit Vlissingen liet het toe en gaf in de eerste helft slechts één gele kaart. Deze was echter voor AZSV-er Michael Vaags. AZSV kon of wilde in deze strijd niet mee gaan en verloor dan ook veel duels.

Keeper Jasper te Kolste was deze wedstrijd wel scherp en hij had in de tweede minuut het geluk dat de scheidsrechter een overtreding van hem over het hoofd zag. Twee minuten later had hij geen geluk. Spits Justin van Mullem werd geen strobreed in de weg gelegd en hij zette AZSV in de vierde minuut al op een 1-0 achterstand. AZSV had wat wijzigingen in de opstelling aangebracht met de bedoeling om de ruimtes tussen verdediging en aanval wat kleiner te houden. Rik van der Eerden was afwezig en werd voorin vervangen door Jardell Kruidbos. Michael Vaags verving Pepijn Lansbergen die op de bank plaats nam. Door het vele balverlies pakten de aanpassingen verkeerd uit en AZSV werd de eerste twintig minuten overlopen door de tegenstander en had geluk dat keeper Jasper te Kolste wel zijn gebruikelijke vorm haalde. Met enkele prachtige reddingen hield hij AZSV in de wedstrijd.

Het duurde tot de 28e minuut voordat AZSV de eerste kans kreeg. Een schot van Freek Mulder werd door keeper Michael de Leeuw van Capelle tot corner verwerkt. Uit deze corner kwam de volgende kans voor AZSV voort. Niek te Veluwe nam de bal vol op de pantoffel, maar helaas smoorde zijn schot in de drukte. AZSV had een goede fase in de wedstrijd maar ook Joost Rasing wist de keeper niet te passeren. Kort voor rust kreeg AZSV de 20e vrije trap, maar ook Jardell Kruidbos wist met zijn kopbal het doel niet te vinden.

Na de rust, nadat Jonathan Goosen gewisseld moest worden voor Pepijn Lansbergen, kreeg AZSV een prima mogelijkheid op de gelijkmaker. Een schot van Kars Vierwind kon niet door keeper Michael de Leeuw worden vastgehouden, waarna Bram Rensing in de rebound een riante kans kreeg. Helaas voor AZSV schoot hij de bal in het zijnet. Hierna kwam de tegenstander weer enkele keren gevaarlijk door. De eerste keer kon Freek Mulder nog redding brengen maar in de 53e minuut was het opnieuw Justin van Mullem die simpel balverlies van AZSV afstrafte met de 2-0 stand als gevolg. Trainer Dave de Jong probeerde hierna met enkele wissels het tij nog te keren, maar ook in het vervolg van deze wedstrijd kon AZSV geen potten breken op een geweldige kans van Joost Rasing na. Zijn schot van dichtbij ging zelfs nog over de afrastering. We houden het er maar op dat de reden van het missen van deze grote kans het moeilijk bespeelbare veld was. Capelle kreeg behalve enkele kansen ook nu wel enkele gele kaarten maar dat kon deze ploeg niet deren. Op basis van inzet en beleving wist het deze wedstrijd winnend af te sluiten waarbij het enkele keren, na fouten aan AZSV kant, in het zadel werd geholpen. AZSV kon opnieuw niet winnen en zelfs deze wedstrijd, ondanks enkele goede kansen geen doelpunt scoren.

AZSV kan zich deze week opnieuw opmaken voor twee wedstrijden. A.s. dinsdag speelt het een thuiswedstrijd tegen Silvolde dat ook in hun afgelopen zondag gespeelde uitwedstrijd geen punten wist te behalen. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de Achterhoek Cup, de Cup met de grote oren die vorig jaar door AZSV werd gewonnen.

A.s. zaterdag mag het publiek een prachtige wedstrijd verwachten. AZSV speelt dan de thuiswedstrijd tegen SC Feyenoord. Een sportieve uitdaging waarbij we er van uit gaan dat AZSV alles zal geven om deze wedstrijd weer eens winnend af te sluiten om zo het goede gevoel van de eerste periode weer terug te krijgen. We rekenen op uw komst!

Capelle-AZSV 2-0 (1-0). 4. 1-0 Justin van Mullem, 53. 2-0 Justin van Mullem.
Scheidsrechter N. Boel uit Vlissingen gaf gele kaarten aan Michael Vaags van AZSV en aan Lars van den Wijngaard, Rutger de Bos en Justin van Mullem van Capelle.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste; Freek Mulder; Jonathan Goosen (46. Pepijn Lansbergen); Michael Vaags; Bram Rensing; Niek te Veluwe; Erwin Nieuwboer (57. Nick van Breugel); Kars Vierwind (62. Sebastian Navis); Sjoerd te Boekhorst; Joost Rasing; Jardell Kruidbos.

Opstelling Capelle: Michael de Leeuw; Jami Jaliens; Boris Letterie; Rutger de Bos; Philippe den Hartog (88. Marvin van de Made); Justin van Mullem, Anass el Bouchataoui; Joseph Goncalves (73. Jerry Scholman); Eric Jansen; Lars van der Wijngaard; Leon Krznaric.

Foto’s Annemiek van Dillen