AZSV verliest in Rijssen en zakt onder de streep

maart 18, 2018

AZSV heeft met 2-1 verloren van Excelsior’31 en zakt door deze nederlaag naar de dertiende plaats in de hoofdklasse, die aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent.

De Aaltenaren traden in Rijssen aan zonder Rik van der Eerden, die vorige week zijn rentree maakte maar afgelopen week weer last van zijn knie kreeg en Kars Vierwind, die tegen Staphorst met een hamstringblessure uitviel. Max Jansen was weer terug en ook de blessure van Yordi Orriëns viel mee, zodat de Zieuwentse verdediger mee kon doen op sportpark De Koerbelt. Verder koos Dennis van Toor voor Sjoerd te Boekhorst als vervanger van Kars Vierwind.

Het initiatief lag in de beginfase bij de thuisclub zonder dat het echt gevaarlijk werd. De gevaarlijke momenten waren voor het doel van Melvin Koetsier. Na een mooie steekpass van Sjoerd te Boekhorst op Joost Rasing kon Oguzhan Sahin zijn voorzet net tot corner verwerken voor de gereedstaande Robbin Thuss. Kort daarna draaide Joost Rasing zich goed langs Melvin Velthuis en Mirko Zwiers, dribbelde het strafschopgebied in maar zag zijn inzet op de paal naast de kansloze Melvin Koetsier belanden. Vervolgens kwam Excelsior’31 uit het niets op voorsprong. Hakim Ezafzafi hakte de bal naar Boy Boeloerditi en Ezafzafi rondde dit mooie 1-2tje af met een afgemeten schot achter de kansloze Matthijs Ebbers, 1-0.

In de tweede helft was de thuisclub de sterkere ploeg. Eerst schoot Hakim Ezafzafi naast het doel van Matthijs Ebbers en kort daarna kopte Boy Boeloerditi de bal op de paal uit een vrije trap van Mirko Zwiers. Twintig minuten voor tijd kreeg de ploeg van trainer Peter Wesselink een strafschop. Scheidsrechter Maurice Paarhuis zag een handsbal van Max Jansen en legde de bal op elf meter. De verder onzichtbare topscorer Hielke Penterman schoot deze makkelijk gegeven penalty simpel achter Ebbers en bracht de thuisclub op 2-0. Daarna redde Matthijs Ebbers nog goed bij een inzet van Dylan Vosskühler en gingen de Aaltenaren op jacht naar de aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd resulteerde dit in een goal van invaller Brian Hogeweide, die een breedtepass van Freek Mulder goed met links inschoot, 2-1. AZSV zette in de slotfase nog wel aan, maar kwam niet meer naast Excelsior’31.

AZSV speelt komende zaterdag thuis tegen koploper SC Genemuiden, opnieuw een lastige klus voor de ploeg van trainer Dennis van Toor.

Excelsior’31-AZSV 2-1 (1-0). 17. 0-1 Hakim Ezafzafi, 72. 2-0 Hielke Penterman (pen.), 80. 2-1 Brian Hogeweide.
Scheidsrechter M.G. Paarhuis uit Hellendoorn gaf een gele kaart aan Max Jansen van AZSV en aan Amanuel Isa en Michel Gerritsen Mulkes.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Max Jansen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya (90. Jens Bent), Sjoerd te Boekhorst (73. Brian Hogeweide), Robbin Thuss, Joost Rasing.

Opstelling Excelsior’31: Melvin Koetsier, Melvin Velthuis, Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Oguzhan Sahin (90. Yilber Haverslag), Hielke Penterman, Amanuel Isa, Hakim Ezafzafi (64. Cem Köse), Dylan Vosskühler, Boy Boeloerditi, Michel Gerritsen Mulkes.

 


Geef een reactie