AZSV verliest met 3-0 van koploper

december 16, 2017

AZSV heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop met 3-0 verloren van koploper SC Genemuiden. De concurrentie pakte wel punten, zodat de strijd in de onderste helft van de hoofdklasse B steeds spannender zal worden na de winterstop. AZSV bezet nu de tiende plek en heeft nog drie punten voorsprong op plek dertien die aan het einde van het seizoen nacompetitie zou betekenen, al hebben de roodwitten nog een wedstrijd te goed.

Dennis van Toor moest vooraf wederom puzzelen welke elf hij het veld in zou sturen. Joost Rasing en Kars Vierwind waren niet fit en konden niet spelen. Bram Rensing haakte in de voorbereiding af en Yeftha Nyamsangya kon vanwege privéomstandigheden pas later aanwezig zijn. Daardoor begonnen Bram Wevers wederom in de basis en begon Jamay Baltus op de plek in de verdediging van Bram Rensing.

De thuisclub zette AZSV meteen vast en kon snel juichen. Een voorzet van Robert Boes werd door Arjen Hagenauw ingekopt, 1-0. Vijf minuten later miste Joran Pot de kans op 2-0 op aangeven van Hagenauw. Daarna liet de thuisclub het initiatief wat meer aan de Aaltenaren, maar tot grote kansen leidde dit niet. Pas na een half uur kreeg de ploeg van Dennis van Toor een hele grote kans op de gelijkmaker. Rik van der Eerden stuurde Max Jansen diep, die voorgaf op Robbin Thuss. De Doesburger raakte de bal voor het lege doel echter helemaal verkeerd, zodat de gelijkmaker niet op het scorebord kwam. Vijf minuten later verdween een van richting veranderde vrije trap van Omar Kavak achter Matthijs Ebbers en leek het duel al beslist.

In de rust viel ook Rik van der Eerden nog uit en werd vervangen door Sjoerd te Boekhorst. Na een kwartier in de tweede helft vond scheidsrechter Hensgens uit Landgraaf het ook nog nodig de aandacht op zich te vestigen. Een glijpartij van Omar Kavak promoveerde de leidsman tot strafschop tot hilariteit van de toeschouwers. Kavak nam de penalty zelf, maar schoot de bal ruim naast het doel van Matthijs Ebbers. Twintig minuten voor tijd zette Joran Pot de 3-0 eindstand op het scorebord. Zijn zwabberende schot ging via Ebbers het doel in. SC Genemuiden vond het wel goed. Vijf minuten voor tijd mocht de ingevallen Yeftha Nyamsangya alleen op doelman Beukeveld af gaan, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

De spelers van Dennis van Toor gaan nu genieten van een welverdiende korte vakantie. Op zaterdag 20 januari wacht dan de thuiswedstrijd tegen DFS. De selectie van AZSV wenst alle supporters en sponsors fijne feestdagen en mooi begin van 2018 met veel geluk, gezondheid en uiteraard ook sportieve successen.

SC Genemuiden-AZSV 3-0 (2-0). 6. 1-0 Arjen Hagenauw, 34. 2-0 Omar Kavak, 71. 3-0 Joran Pot.
Scheidsrechter R.H. Hensgens uit Landgraaf gaf een gele kaart aan Raymond Beukeveld van SC Genemuiden. Bijzonderheid: Omar Kavak mist strafschop in de 61e minuut.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Jamay Baltus, Niek te Veluwe, Max Jansen, Bram Wevers (61. Yeftha Nyamsangya), Brian Hogeweide, Robbin Thuss (83. Thomas Stoverinck), Rik van der Eerden (46. Sjoerd te Boekhorst).

Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman, Robert Boes (80. Frank Kuurman), Anne van der Kolk, Omar Kavak, Jacco Riemens, Arjen Hagenauw (80. Sijmon Eenkhoorn), Joran Pot, Danny Menting (80. Job van Dalfsen).


Geef een reactie