AZSV vergeet zichzelf te belonen in Staphorst

september 25, 2017

AZSV heeft een punt meegenomen uit het duel met Staphorst, dat doelpuntloos eindigde. Vooraf had de AZSV-aanhang voor een punt getekend, achteraf bleek de thuisclub blijer met het behaalde gelijke spel dan de Aaltenaren. De ploeg van Dennis van Toor speelde een prima pot en was voetballend beter dan Staphorst, dan de zware bekerwedstrijd tegen Kon. HFC nog in de benen had.

Van Toor begon in dezelfde opstelling aan het duel met Staphorst als tegen Excelsior’31. En de Aaltenaren begonnen goed in Staphorst. Twee keer kwamen de roodhemden dreigend door op de rechterflank, twee keer op aangeven van Kars Vierwind. Bij de eerste keer gaf Joost Rasing voor, terwijl hij ook voor eigen succes had kunnen gaan. Kort daarna ging de voorzet van Yeftha Nyamsangya voorlangs. Na iets meer dan een kwartier kreeg AZSV een uitgelezen kans. Een lange bal van Matthijs Ebbers werd door Staphorst-verdediger Ewald Koster met het hoofd verlengd en Rik van der Eerden kon alleen op doelman René Oosterhof af gaan. Tot ontsteltenis en frustratie van de AZSV-aanhang floot scheidsrechter Ritmeester uit Maarssen (op aangeven van assistent Den Hengst uit Eindhoven) voor buitenspel. Daarna kreeg AZSV nog twee goede mogelijkheden de score te openen. Joost Rasing schoot over op aangeven van Rik van der Eerden en de spits uit Doetinchem zag een inzet geblokt na een voorzet van Yeftha Nyamsangya.

Pas na een half uur kreeg de thuisclub de eerste kans. Uit een voorzet van Reinier Crediet schoot Mike Reuvers over het doel van Matthijs Ebbers. Kort daarna pakte Ebbers een schot van Mark Schra, maar daar bleef het voor de pauze, wat de thuisclub betreft, ook bij.

In de tweede helft startte AZSV wederom goed. Yeftha Nyamsangya werd gestuit in het strafschopgebied, maar arbiter Ritmeester zag er geen strafschop in. Een schot van Rik van der Eerden uit een voorzet van Niek te Veluwe werd door René Oosterhof gepakt en kort daarna kapte Nyamsangya Reinier Crediet goed uit, maar hij schoot te snel en zijn inzet ging ver naast. Staphorst ging vervolgens meer de lange bal hanteren en het spel spelen dat hen goed ligt. Frank van der Burg kwam goed door op de rechterflank, maar zijn voorzet werd net voor de instormende Mike Reuvers tot corner gewerkt door Freek Mulder. Bovendien kreeg de thuisclub twee keer een hoekschop, die erg gevaarlijk werden. Eerst kopte Martijn Brakke in het zijnet en daarna ontstond een scrimmage voor Matthijs Ebbers, maar twee keer werd een inzet van Brakke geblokt. Dit typische Staphorst-spel is erg lastig te verdedigen en de roodwitten hadden in deze fase ook zo maar een goal tegen kunnen krijgen.

De slotfase kon alle kanten op, een ‘offener Schlagabtausch’, zoals onze oosterburen in zo’n situatie plachten te zeggen. Een actie van Yeftha Nyamsangya werd goed geblokt en de rebound van Rik van der Eerden ging net over. Aan de andere kant schoot Mike Reuvers over het doel van Matthijs Ebbers na goed terugleggen van Martijn Brakke. Brakke schoot de bal ook over het doel na een verre ingooi van invaller Willliam de Boer, die in de zomerstop was overgekomen van Flevo Boys. Twee minuten voor einde was de laaste kans van het duel voor Rik van der Eerden. Een mooie lange voorzet van Niek te Veluwe belandde op het hoofd van de topscorer van AZSV, maar Oosterhof werd er niet door in verlegenheid gebracht.

Uiteindelijk pakte AZSV een punt, waar drie punten meer op hun plek waren geweest. Als je de kansen niet benut heb je echter geen recht op de winst, ook al gaf trainer Jan Vlap van Staphorst een goede analyse. ‘’We zijn achteraf gezien blij met het behaalde punt, we speelden ondermaats en AZSV had het meeste recht op de winst.’’ Ook Dennis van Toor was ondanks het punt toch tevreden. ,,Als we elke week zo spelen, dan hoeven we dit seizoen niet bang te zijn’’.

Iedere week is echter weer anders en komende zaterdag komt Zuidvogels op bezoek. De ploeg uit Huizen speelde nog nooit tegen AZSV en het wordt voor de Aaltenaren een mooie uitdaging om de lijn van de afgelopen weken door te trekken.

Staphorst-AZSV 0-0.
Scheidsrechter M. Ritmeester uit Maarssen gaf een gele kaart aan Heine Uuldriks, Mark Veldmate en Martijn Brakke van Staphorst.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Sjoerd te Boekhorst (76. Brian Hogeweide), Kars Vierwind, Rik van der Eerden, Joost Rasing.

Opstelling Staphorst: René Oosterhof, Frank van der Burg, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Martijn Brakke, Heine Uuldriks (61. William de Boer), Mark Schra, Mike Reuvers (84. Ruben Kin).


Geef een reactie