AZSV stuurt AD’69 met ruime nederlaag naar huis

november 11, 2017

AZSV heeft eenvoudig de tweede knock-out ronde van de KNVB-beker gehaald. Na een 2-0 ruststand werd plaatsgenoot AD’69 met 9-0 verslagen. Al na 19 seconden schoot Kars Vierwind de illusie van de gasten aan diggelen om het AZSV zo lang mogelijk lastig te maken. Daarna was het 90 minuten eenrichtingsverkeer op het doel van tweede doelman Anthony Ikink, die vooral in het eerste kwartier na de pauze flink op de proef werd gesteld. Uiteindelijk scoorde AZSV nog zeven keer in dat tweede bedrijf tegen de zondag derdeklasser.

In de beker zijn er af en toe verrassingen en daar moet je als hoogst spelende vereniging altijd voor oppassen, maar na 19 seconden kon AD’69 die verrassing uit het hoofd zetten, want toen zette Kars Vierwind AZSV op een 1-0 voorsprong. AD’69 kon vervolgens niet veel meer dan verdedigen en ze probeerde bij het spaarzame balbezit de aanval te zoeken. Matthijs Ebbers kwam in de hele wedstrijd niet in gevaar en hoefde pas in de tweede helft de eerste bal op goal tegenhouden. AZSV liet de bal rondgaan na de snelle voorsprong, maar de ploeg van trainer Arno Heersink bleef op de been omdat de roodwitten via Brian Hogeweide (2x), Sjoerd te Boekhorst en Yeftha Nyamsangya een aantal kansen onbenut lieten. Na een half uur kon Joost Rasing van dichtbij de 2-0 binnentikken na goed voorbereidend werk van Kars Vierwind.

In de tweede helft ging het snel. In een tijdsbestek van tien minuten scoorde AZSV vier keer. De eerste twee door mooie schoten van Kars Vierwind en Niek te Veluwe, terwijl Brian Hogeweide en wederom Niek te Veluwe van dichtbij het kwartet vol maakten. Bij de 6-0 mocht de 19-jarige Wouter Hiddink zijn officiële debuut maken in de hoofdmacht van AZSV, toen hij Yordi Orriëns verving. Daarna ging het tempo bij AZSV naar beneden en werd het slordiger, maar in de slotfase zette het nog een keer aan met drie goals in de laatste tien minuten. Joost Rasing scoorde de 7-0 op aangeven van Brian Hogeweide, Sjoerd te Boekhorst krulde een vrije trap fraai achter Anthony Ikink en Jonathan Goosen bekroonde in de slotminuut een solo met een treffer voor de 9-0 eindstand.

Komende dinsdagavond wordt er bij TVC’28 in Tubbergen geloot voor de tweede knock-out ronde die midweeks tussen 28 en 30 november zal worden gespeeld. Dinsdagavond speelt AZSV ook in de Achterhoek Cup. De roodwitten spelen dan om 20.00 uur in Varsseveld.

Volgende week zaterdag 18 november 2017 speelt AZSV thuis tegen Huizen, dat de inhaalwedstrijd tegen SDC Putten met 2-1 verloor, ondanks dat ze lange tijd met een man meer speelden.

AZSV-AD’69 9-0 (2-0). 1. 1-0 Kars Vierwind. 30. 2-0 Joost Rasing. 49. 3-0 Kars Vierwind. 53. 4-0 Niek te Veluwe. 54. 5-0 Brian Hogeweide. 58. 6-0 Niek te Veluwe. 80. 7-0 Joost Rasing. 87. 8-0 Sjoerd te Boekhorst. 90. 9-0 Jonathan Goosen. Scheidsrechter Wijnand Rutgers uit Dinxperlo gaf een gele kaart aan Kars Vierwind.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Bram Rensing, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns (58. Wouter Hiddink), Freek Mulder, Niek te Veluwe, Sjoerd te Boekhorst, Brian Hogeweide, Kars Vierwind, Joost Rasing, Yeftha Nyamsangya (64. Thomas Stoverinck).

Opstelling AD’69: Anthony Ikink, Rik Pastoors, Sven Breukelaar (82. Tom te Brinke), Robin Raben, Nick Ebbers, Jeroen Scholten (62. Michiel Ebbers), Bram Dekkers, Maik Gerling, Luuk Heijink, Timo van der Linde (67. Bram Koelman), Dylan Bauhuis.


Geef een reactie