AZSV steelt drie punten in Barneveld SDVB-AZSV 2-3

maart 5, 2023

De Rood-Witten mogen zich de handen dichtknijpen dat ze met 3 punten uit Barneveld vertrokken. De wedstrijd begon nog zo voortvarend voor de AZSVers. Bij de warming-up bleek Yordi Orriëns nog te veel last te hebben van een blessure die hij had opgelopen met zaalvoetbal. Daarom begon Freek Mulder i.p.v. Yordi aan de wedstrijd. Freek werd meteen het goudhaantje van de eerste zes minuten. Al na drie minuten kopte hij een cornerbal binnen en weer drie minuten later bediende hij Chris Verheul die de 0-2 liet aantekenen. Daarna deelde Freek Mulder ook in de malaise van het verdere verloop van de wedstrijd. De Rood-Witten dachten blijkbaar dat ze met achterover leunen de drie punten over de streep konden trekken. Maar zo werkt dat op dit niveau niet. De Barnevelders rechtten de rug en zette AZSV onder druk. Het resultaat bleef niet uit. In de 17e minuut was het Zakaria El Biyar die met een lage schuiver in de lange hoek keeper Jasper te Kolste kansloos liet. Meteen hierna moest Jonathan Goosen zich met een blessure laten vervangen door Michael Vaags. Het leek dat SDVB de wedstrijd in handen kreeg zonder echt gevaarlijk te worden. AZSV probeerde speldenprikken te geven maar deed dat zonder overtuiging. De rust brak aan met een 1-2 voorsprong voor de mannen van Dave de Jong. Na de rust zette SDVB de Aaltenaren meteen weer onder druk en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Na een uur kreeg AZSV een uitmuntende gelegenheid om de wedstrijd in het slot te gooien maar Chris Verheul verzilverde deze kans niet. De Barnevelders knepen zich in de vuisten en zette de Rood-Witten nog meer onder druk. De gelijkmaker kon niet uitblijven en het was terecht dat Ricardo Mengerink na slap verdedigen de 2-2 op het scorebord zette. De ommekeer kwam in de 78e minuut toen Nick van Breugel en Sebastian Navis het veld in kwamen. Deze twee verse krachten deden de wedstrijd kantelen misschien ook wel doordat de Barnevelders moegestreden waren. Nick van Breugel behield aanvallend het overzicht en Sebastian wist waar het om ging en bikkelde op het middenveld. Uit één zo’n actie van Sebastian kwam Niek te Veluwe in de81e minuut in balbezit en overzag hij bij de achterlijn de situatie. Niek legde de bal terug op de inkomende Chris Verheul die met de ogen dicht de bal achter de Barneveldse keeper kon schuiven. Na deze 2-3 had AZSV de wedstrijd weer onder controle en had zelfs kans om verder uit te lopen, zeker nadat SDVB met 10 man kwam te staan na 2x geel, dus rood voor speler Maikel Jansen. Op basis van de eerste en de laatste 10 minuten van de wedstrijd zijn de drie punten terecht. Maar met een gelijkspel hadden de Aaltenaren ook niet mogen klagen.

Door: Gerrit Nijman

Op de foto: Freek Mulder die in de 3e minuut koppend de 0-1 scoort.