AZSV stapt met een 1-2 overwinning van de Gooise matras en doet weer volop mee in de strijd om de 3e periode

mei 7, 2023

De mannen onder aanvoering van Freek Mulder wisten vandaag wat er moest gebeuren om er een mooi slot aan het eind van de competitie te maken. Er moest gewonnen worden van sv Huizen en dat straalde er al vanaf minuut één af. De eerste kans was na 5 minuten voor Chris Verheul en in de tegenaanval had Huizen zomaar de 1-0 op het scorebord kunnen zetten. AZSV had de meeste balcontacten maar wist niet goed om te gaan met de vele ruimte die het kreeg op het middenveld. Na een slopend seizoen is het eigenlijk niet vreemd dat de wedstrijd in een te traag tempo gespeeld werd. Siep Rompelaar zet in de 19e minuut Niek te Veluwe vrij voor de keeper van Huizen maar de sluitpost werkte niet mee aan een succes voor Niek.
In de 29e minuut een hoekschop voor Huizen. Voor keeper Jasper te Kolste was deze kroket te heet en liet hij pardoes de bal tegen het net rollen.
AZSV liet zich niet ontmoedigen en trok weer volop in de aanval. De beloning kwam in de 38e minuut. Een hoekschop van Niek te Veluwe werd fraai binnen gekopt door Sebastian Navis. Met Sebastian en Bram Rensing zijn de vuurvreters van deze wedstrijd genoemd. Eén iemand noemen we niet omdat we bang zijn dat hij door de Superboeren terug gehaald wordt. In de rust heeft de blessuregevoelige doelpuntenmaker Sebastian zich moeten laten vervangen. Koen Maatkamp werd zijn vervanger. In de 51e minuut verbaasden vriend en vijand zich op het sportcomplex de Wolfskamer dat AZSV de stand niet op 1-2 bracht. Binnen 10 seconden drie dotten van kansen voor de Rood-Witten. In de 53e minuut nog een levensgrote kans voor Huizen maar de bal kwam in het voormalige IJsselmeer terecht. De supporters van AZSV legden zich er bij neer dat de wedstrijd zich naar een 1-1 stand sleepte en vermaakten zich met het nieuws dat AZSV Vrouwen1 de beker hadden gepakt. Tot in de 86e minuut de sluwe Niek te Veluwe op avontuur ging en zich in de zestienmeter liet aantikken. Rik van der Eerden had geen enkele moeite met het verzilveren van dit buitenkansje en zorgde er zo voor dat AZSV weer volop meedoet in de strijd om de 3e periode of de misschien belangrijke 4e plek in de eindrangschikking. In de 8 minuten durende blessuretijd trok Huizen met man en macht naar voren maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Dit keer waren de meegereisde supporters niet de laatsten die vertrokken van het gezellige terras in Huizen. Iedereen wilde zo gauw mogelijk de veroverde beker van Vrouwen1 zien.

Opstelling: Jasper te Kolste, Tom te Veluwe, Freek Mulder, Ferran Momberg, Sebastian Navis (46e Koen Maatkamp) Bram Rensing, Siep Rompelaar, Niek te Veluwe, Nick van Breugel (66e Yordi Orriëns) Rik van der Eerden en Chris Verheul.

Door: Gerrit Nijman