AZSV speelt wedstrijd met twee gezichten

mei 31, 2023

De mannen van Dave de Jong konden na de rare wedstrijd van afgelopen zaterdag weer lekker vrijuit voetballen. Ze lieten met name in de eerste helft zien wat ze in hun mars hebben. Frank en vrij traden ze het ambitieuze Capelle tegemoet en zetten de Groenhemden goed onder druk. Bij Capelle was het af en toe vrouwen en kinderen eerst. De meegekomen radioverslaggever die er een soort van one-man show van maakte, als jij je Aaltense ZATERDAG sportvereniging noemt ga je toch niet op dinsdag voetballen, raakte bijna in paniek en zag alleen nog maar donkere wolken en beren op de weg. Helemaal onbegrijpelijk was dat niet. de Rood Hemden voetbalden de beste eerste helft sinds lange tijd. Het was dan ook volkomen verdiend dat AZSV in de 16e minuut op voorsprong kwam. Een prachtige lange pass van Ferran Momberg bereikte Siep Rompelaar. De prima spelende Rompelaar bediende Rik van der Eerden op maat en zijn tegendraadse kopbal ging onder de weifelende keeper door. De weer keihard werkende Chris Verheul maakte het de verdedigers bijzonder lastig en kon alleen maar afgestopt worden met overtredinkjes. Vrije trappen net buiten de zestienmeter leverden AZSV niets op. Sporadisch werd Capelle gevaarlijk maar de goed keepende Jasper te Kolste stond steeds op de goede plek. In de 36e minuut was het weer raak voor AZSV toen na een mooie aanval de bal bij Nick van Breugel kwam. Hij bedacht zich geen moment en liet de keeper volkomen kansloos. Enkele minuten later hadden Rik van der Eerden en Siep Rompelaar de 3-0 op hun voet maar hun pogingen troffen geen doel. De rust brak aan met een volkomen terechte voorsprong voor AZSV en met de 2-0 voorsprong van de Rood-Witten mocht Capelle zich in de handen knijpen.
De tweede helft werd het beeld gekanteld. Capelle had enkele aanpassingen gedaan en tapte uit een heel ander vaatje. AZSV kreeg geen grip meer op de bal en moest toezien dat Capelle de overhand kreeg. In de 57e minuut schoot Siep Rompelaar nog voorlangs maar dat was voorlopig het laatste wapenfeit. Doelpunten van Capelle konden niet uitblijven en bij AZSV werd steeds vaker de bal in het wilde weg getrapt. Dat Capelle in de 62e en de 78e minuut scoorde was volkomen terecht. AZSV wisselde Siep Rompelaar voor Koen Maatkamp en Nick van Breugel voor Max Rensink en Tren Wille kwam erin voor de moegestreden Chris verheul. De laatste 5 minuten was er een opleving bij AZSV maar tot een overwinning kwam het niet. De vele toeschouwers hadden genoten van een mooie wedstrijd met prachtige doelpunten. Zaterdag wordt in Capelle uitgemaakt wie het mag opnemen tegen de winnaar van Excelsior’31 tegen Genemuiden. Genemuiden verdedigt dan een 2-0 voorsprong in Rijssen.

Foto’s: Cor Hinkamp

Door: Gerrit Nijman