AZSV speelt gelijk tegen RKHVV

augustus 23, 2017

AZSV heeft met 2-2 gelijk gespeeld tegen zondag hoofdklasser RKHVV uit Huissen. De Aaltenaren lieten veel kansen onbenut na de 0- 1 van Robbin Thuss en maakten het karwei voor de pauze niet af. De effectieve thuisclub scoorde na de pauze binnen twee minuten twee keer, maar Rik van der Eerden scoorde vlak voor tijd de terechte gelijkmaker. Kars Vierwind en Joost Rasing maakten hun debuut voor AZSV, waar Bram Rensing, Giovanni Malawau en Thomas Stoverinck nog geblesseerd waren en waar Michael Vaags, Sjoerd te Boekhorst en Jamay Baltus afwezig waren.

Het duel werd helaas ontsierd door een aantal harde overtredingen. Scheidsrechter Patrick Voogsgeerd gaf na 14 minuten terecht rood aan aanvoerder Leon Pruis van de thuisclub na een harde charge op Gert-Jan Navis. De Aaltenaren stonden toen al met 0-1 voor door een fraaie treffer van Robbin Thuss. Na de rode kaart voor de ploeg van trainer Frank Koenen kregen de roodwitten legio kansen om de score uit te breiden, maar die waren niet besteed aan de ploeg van Dennis van Toor. Eerst schoot Kars Vierwind naast na een pass van Yordi Orriëns en kort daarna schoot Yeftha Nyamsangya op de paal na een mooie steekpass van Niek te Veluwe. Weer een minuut later schoot Niek te Veluwe goed in na een voorzet van Orriëns, maar doelman Jop Hemink redde wederom bekwaam. Daarna speelde Kars Vierwind drie Huissense spelers uit, maar vergat hij te scoren. Opnieuw stond Hemink goed opgesteld. Toen Robbin Thuss alleen op Hemink kwam was de Huissense goalie opnieuw de winnaar, zodat AZSV met een 0-1 voorsprong de rust in ging.

Na de pauze ging hetzelfde verhaal door en schoot de ingevallen Rik van der Eerden voorlangs. In de tweede helft speelde RKHVV op verzoek van AZSV wederom met elf spelers, die na acht minuten door Wessel van de Horst hun eerste echte kans kregen, maar doelman Matthijs Ebbers redde goed. Zes minuten later schoot Keverly Albertus net naast. Als je zelf de kansen mist kun je wachten op een doelpunt van de tegenstander, is een bekende voetbalwet.Dezelfde Albertus werd diep gestuurd, weliswaar ruim in buitenspelpositie, maar assistent Eric Visser liet doorgaan. Albertus gaf voor op Noah Rensen die eenvoudig de gelijkmaker kon scoren, 1-1. Dat zorgde voor irritatie bij de Aaltenaren, die twee minuten later niet attent waren bij een vrije trap en Jelmer Goedhart de 2-1 zagen scoren. De sfeer werd grimmig en scheidsrechter Voogsgeerd gaf ook terecht rood aan Thom Boelen, die Freek Mulder onderuit schoffelde. Wederom leek de overtalsituatie niet aan AZSV besteed. De ingevallen Joost Rasing miste twee keer, maar toch scoorde Rik van der Eerden de verdiende gelijkmaker. Vier minuten voor tijd schoot hij de bal fraai in het dak van het doel, toen hij de bal goed controleerde na een lange pass van Max Jansen en hij Hemink hard passeerde, 2-2. Kort daarna floot leidsman Voogsgeerd af.

Komende dinsdagavond speelt AZSV op het State of Art Keitoernooi bij Longa’30 in Lichtenvoorde. Om 21.00 uur speelt AZSV dan tegen de nieuwbakken eersteklasser RKZVC uit Zieuwent. Om 19.00 uur wordt het toernooi geopend met de derby tussen Longa’30 en Grol.

RKHVV-AZSV 2-2 (0-1). 7. 0-1 Robbin Thuss, 66. 1-1 Noah Rensen, 68. 2-1 Jelmer Goedhart, 86. 2-2 Rik van der Eerden.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Gert-Jan Navis (46. Brian Hogeweide), Niek te Veluwe, Bram Wevers (78. Sebastian Navis), Kars Vierwind (65. Gert-Jan Navis), Yeftha Nyamsangya (46. Joost Rasing), Robbin Thuss (46. Rik van der Eerden).


Geef een reactie