AZSV pakt met tien man punt tegen Ajax

februari 3, 2018

AZSV heeft een zwaarbevochten punt in de wacht gesleept tegen Ajax. De Aaltenaren speelden 75 minuten met een man minder door een rode kaart voor Yeftha Nyamsangya na een overtreding op Bilal el Amrani. In ondertal kwam de thuisclub op voorsprong door een strafschop van Robbin Thuss, die was gegeven door scheidsrechter Van der Pol na een overtreding op Kars Vierwind. Vlak voor de pauze kopte invaller Ricardo Fransberg de gelijkmaker achter Matthijs Ebbers. In de tweede helft een verdedigend AZSV tegen een aanvallend onmachtig Ajax, dat twee kleine kansjes onbenut liet. AZSV werd nog gevaarlijk door een schot van Sjoerd te Boekhorst en een vrije trap van Yordi Orriëns, maar het bleef uiteindelijk gelijk.

Trainer Dennis van Toor moest improviseren met zijn opstelling, omdat Jonathan Goosen de wedstrijd tegen Zuidvogels niet ongeschonden was uitgekomen en niet kon spelen. Voorin is Rik van der Eerden nog steeds niet inzetbaar en was Joost Rasing net weer terug van een blessure, maar nog niet inzetbaar voor een basisplaats.


De Aaltenaren begonnen goed aan het duel met de nummer twee van de hoofdklasse B. Er werd fel verdedigd tegen de technisch vaardige Amsterdammers, maar na vijf minuten was de eerste grote kans voor de Aaltense roodwitten. Kars Vierwind schoot de bal via keeper Stephan Veenboer tegen de lat en daarmee gaf de goed spelende Vierwind voor het eerst deze middag zijn visitekaartje af. Domper voor de mannen van Dennis van Toor was de rode kaart die Yeftha Nyamsangya kreeg na een kwartier spelen. Hij maakte op het middenveld een harde overtreding op Bilal el Amrani en scheidsrechter Van der Pol uit Zwolle trok meteen de rode kaart. Dat maakte het karwei voor de Aaltenaren nog lastiger. Ajax had nog meer de bal, maar dan blijven er ook altijd momenten voor een goede tegenaanval. Tien minuten voor de pauze werd Kars Vierwind, na een fraaie actie, in het strafschopgebied aangetikt en scheidsrechter Van der Pol legde de bal op elf meter van doelman Veenboer. Robbin Thuss ontfermde zich over dit klusje en liet Veenboer kansloos vanaf de stip, 1-0. AZSV verdedigde goed, maar vlak voor de pauze was het de kluts even kwijt. Na een corner voor de Amsterdammers greep de Aaltense defensie niet in en kon de voor Bilal el Amrani ingevallen Ricardo Fransberg de 1-1 achter Matthijs Ebbers koppen.

In de pauze kon de accu worden opgeladen, want er moest nog drie kwartier stevig gebuffeld worden. Ajax wilde wel, maar vond het lastig om de opening te vinden. Zes minuten na de hervatting miste Jack van Moerkerk de bal net na een voorzet van Kenneth Misa-Danso, maar daarna stond de AZSV-defensie goed en werd Ajax pas weer gevaarlijk door een van richting veranderd schot van Berry van ’t Land, dat door Matthijs Ebbers werd gekeerd. Doordat Ajax veel druk naar voren zette, kwam er ook ruimte achter de Amsterdamse defensie. Acht minuten voor tijd schoot de ingevallen Sjoerd te Boekhorst goed op doel, maar Stephan Veenboer reageerde goed en tikte de bal corner. Kort daarna speelde Lars Middelwijk de bal onder druk terug op Veenboer, die de bal in de hand nam. Van der Pol floot en legde de bal op zes minuten van het Ajax-doel, maar Yordi Orriëns schoot via een Amsterdamse verdediger de bal naast. In de laatste minuut miste Ricardo Fransberg, tot opluchting van de AZSV-aanhang, de bal toen de eveneens ingevallen Anthony Bryan Bran de bal goed voor het doel kopte. Vier minuten later floot Van der Pol voor het laatst en kon AZSV een zwaarbevochten punt bijschrijven in de strijd om handhaving in de hoofdklasse B.
Komende zaterdag speelt AZSV wederom thuis, als de weergoden het toelaten. Dan is csv Apeldoorn de tegenstander van de roodwitten.

AZSV-Ajax 1-1 (1-1). 35. 1-0 Robbin Thuss (pen.) 44. 1-1 Ricardo Fransberg.

Scheidsrechter P. van der Pol uit Zwolle gaf een rode kaart aan Yeftha Nyamsangya van AZSV en gele kaarten aan Tim de Jong en Stanley Akoy van Ajax en aan Niek te Veluwe, Yordi Orriëns, Kars Vierwind, Sjoerd te Boekhorst en Brian Hogeweide van AZSV.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (82. Nick van Breugel), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Robbin Thuss (63. Joost Rasing), Wietse Kämink. (59. Sjoerd te Boekhorst).

Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Tim de Jong (68. Lars Middelwijk), Mike van ’t Land, Celso Uhlenbeek (80. Anthony Bryan Bran), Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani (24. Ricardo Fransberg), Stanley Akoy, Kenneth Misa-Danso, Berry van ’t Land.


Geef een reactie