AZSV pakt drie belangrijke punten tegen NSC Nijkerk

februari 17, 2018

AZSV heeft drie belangrijke punten behaald in de strijd om handhaving in de hoofdklasse. Tegen NSC Nijkerk werd met 3-1 gewonnen. De Aaltenaren kwamen nog wel met 0-1 achter door een schot van Barry de Winter, maar Joost Rasing zorgde nog voor de pauze voor de gelijkmaker. Na de thee scoorde Brian Hogeweide twee keer waardoor de roodwitten de punten verdiend in eigen huis hielden.

De gasten uit Nijkerk begonnen sterk aan het duel in Aalten en kregen na ruim drie minuten hun eerste kansen. Een corner van Yannick Cornelisz kwam bij Gerrit Bartels, die goed voorzette op Jeff van der Bult, maar zijn kopbal ging over het doel van Matthijs Ebbers. Vijf minuten was het echter wel raak. Barry de Winter mocht van 17 meter aanleggen en zijn schot werd iets van richting veranderd zodat Matthijs Ebbers kansloos was, 0-1. Die achterstand schudde de roodwitten wakker en de ploeg van Dennis van Toor nam het initiatief over. De eerste kans voor AZSV was voor Joost Rasing, die door Yordi Orriëns diep was gestuurd, maar doelman Damian Ranzijn lette goed op.  Kort daarna had Ranzijn geluk, toen hij een volley van Freek Mulder op de lat uiteen hoorde spatten. AZSV bleef de betere ploeg, maar kon het doel nog niet vinden. Een voorzet van Freek Mulder werd na 24 minuten door Robbin Thuss net over het Nijkerkse doel gekopt, maar twee minuten later was het wel raak. Joost Rasing reageerde alert op een diepe bal van Jonathan Goosen en hij kopte de stuiterende bal over doelman Ranzijn, 1-1.

AZSV wilde voor de pauze de score al in eigen voordeel beslissen, maar zag schoten van Robbin Thuss en Kars Vierwind net naast en over het doel gaan. Op slag van rust kopte Yordi Orriëns geheel vrijstaand een corner van Niek te Veluwe net naast het doel.

Na de pauze gingen de Aaltenaren door op de ingeslagen weg en dit werd binnen vijf minuten beloond. Na een mooie actie van Joost Rasing kwam de bal bij Kars Vierwind, die Brian Hogeweide in staat stelde om de 2-1 achter Ranzijn te schieten.

De ploeg van Dennis van Toor bleef naar voren voetballen op zoek naar de 3-1, maar zag een kans van Joost Rasing gekeerd en een corner van Niek te Veluwe van de lijn gehaald worden. NSC Nijkerk kon geen vuist maken, maar de AZSV-aanhang moest wachten tot de 72e minuut voordat het echt rustig kon gaan zitten. Een voorzet van Robbin Thuss werd door Brian Hogeweide op fraaie wijze met links achter Ranzijn gevolleyd, 3-1.

NSC probeerde nog wel de aansluitingstreffer te forceren, maar kreeg nauwelijks kansen. Voor de Aaltense voorwaartsen lag er meer ruimte, maar een schot van Kars Vierwind en een inzet van Niek te Veluwe op aangeven van Robbin Thuss werden door Damian Ranzijn goed gekeerd. Pas in blessuretijd kopte Jonathan Goosen een lange bal van Ranzijn bijna in eigen doel, maar tot opluchting van de Aaltenaren ging de bal net naast.

Door de winst op NSC Nijkerk staat AZSV op de twaalfde plek. Volgende week speelt AZSV in Zwolle tegen Berkum dat vijfde op de ranglijst staat.

AZSV-NSC Nijkerk 3-1 (1-1). 9. 0-1 Barry de Winter, 26. 1-1 Joost Rasing. 50. 2-1 Brian Hogeweide 72. 3-1 Brian Hogeweide.

Scheidsrechter N.B. Smit uit Huizen gaf gele kaarten aan Max Jansen van AZSV en aan Roy Schaap van NSC Nijkerk.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Max Jansen, Bram Rensing (79. Sjoerd te Boekhorst), Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (90. Bram Wevers), Kars Vierwind, Robbin Thuss, Joost Rasing (88. Martijn Prinsen).

Opstelling NSC Nijkerk: Damian Ranzijn, Roy Schaap, Jeff van der Bult, Barry de Winter, Tristan Wallet, Gerrit Bartels (81. Nico van den Brom), Rinke Rozema, Jonas Katshima (70. Darryl Bobson), Yordi Grovenstein, Yannick Cornelisz, Chan-Ali Turksoy.


Geef een reactie