AZSV organiseert trainer- en leidersclinic

juli 14, 2018

Voetbalvereniging AZSV mag zich gelukkig prijzen met de vele vrijwilligers die het mogelijk maken een fijn potje te voetballen bij AZSV. Het is elk jaar een mooie uitdaging om voor alle jeugdelftallen weer leiders en trainers te vinden die het leuk vinden om een team onder hun hoede te nemen. Onder het motto van “vake bu’j te bange” gaat de werkgroep “Bloed, Zweet en Trainers” een trainer- en leiderclinic organiseren. Binnen de ouders van de talrijke pupillen zit vaak een schat aan voetbalervaring. Toch is de stap om u als vader en moeder aan te melden als trainer, leider of vlagger van een jeugdelftal net iets te groot. De werkgroep, bestaande uit Gertjan Jansen, Edwin Hiddink, Wendy de Jong, en Rinke ter Haar willen hier verandering in brengen. Op 3 woensdagavonden zal er door aansprekende trainers trainingen verzorgd worden, gericht op de lagere jeugdelftallen. Leuke techniekoefeningen, interessante partijvormen, uitdagende een-tegen-een dueltrainingen, het komt allemaal aan bod. Ook wordt u wegwijs gemaakt binnen de vereniging: waar liggen de ballen, de reserve shirtjes, waar staat de ranja, welke goaltjes moeten gebruikt worden, hoe ontvangen we de tegenstander, dat soort zaken.

Programma:

Woensdagavond 29 augustus, 19.00 – 20.30 uur:
– rondleiding en wegwijs maken;
– derde helft (napraten in de kantine, koffie en thee gratis);


Woensdagavond 6 september, 19.00 – 20.30 uur:

– voetbaltraining van gerenommeerde toptrainer (naam volgt);
– derde helft (napraten in de kantine, koffie en thee gratis);

Woensdagavond 13 september, 19.00 – 20.30 uur:
– voetbaltraining van gerenommeerde toptrainer (naam volgt);
– onderlinge partij;
– derde helft (napraten in de kantine, koffie en thee gratis).

Na het volgen van deze clinic ben je als vader of moeder (opa, oma, broer, zus,…) klaar om er samen met een team een mooi seizoen van te maken. Uiteraard word u, indien wenselijk, trainer of leider van het team waar je eigen kind in voetbalt. Of, en dat zou ook al mooi zijn, kunt u ook zo nu en dan de dankbare taak van grensrechter op u nemen!

AZSV is een vereniging in beweging. Dit voorjaar is een traject in gezet van “bestuurlijke vernieuwing”. Samen met een klankbordgroep is er gebrainstormd over manieren om de betrokkenheid, het verenigingsplezier en het verenigingsgevoel te optimaliseren. Deze nieuwe werkgroep is een van de vruchten van dit traject. De werkgroep hoopt dat met deze clinic de “loslopende voetbalkennis” ingezet kan worden om het spelniveau, maar vooral spelplezier, naar een hoger niveau te tillen! Dus mocht u interesse hebben in een dergelijke rol, geef u dan op via azsv.trainersclinic@gmail.com. Ook de vaders en moeders die al eens een team geleid hebben, of ouders die wel willen maar eigenlijk niet durven, jongens en meisjes van A of B…u bent allen van harte welkom!