AZSV op bezoek bij het Rohda Raalte van Laurens Knippenborg

november 9, 2023

Afgelopen zaterdag ontvingen we met het nodige succes de vv Heino. Aankomende zaterdag gaan de mannen van Martijn Beltman op bezoek bij de naaste buurman van Heino, het door Laurens Knippenborg getrainde Rohda Raalte. Net als van Heino weten we van zondagvereniging Rohda Raalte ook weinig. We weten dat oud AZSV trainer Andries Ulderink in 2001 trainer van Rohda werd maar al na één seizoen assistent- trainer werd van Peter Bosz bij de Graafschap. Na een jaar verliet hij net als Peter Bosz, die naar Heracles ging, de Graafschap om terug te keren bij Rohda Raalte om vervolgens na dat seizoen weer terug te keren bij de Graafschap.
Ook Laurens Knippenborg is een oud AZSV trainer. Vanaf 1997 is hij maar liefst tien jaar trainer geweest van de Rood-Witten. In 2010 heeft hij AZSV uit de brand geholpen en is hij een half jaartje interim-trainer geweest. We kunnen rustig stellen dat Laurens de grondlegger is van het huidige AZSV1. Ambitieus en vooruitstrevend als hij was en nog is, werd hij door menigeen bewonderd en gewaardeerd, maar door sommigen ook verguisd. Als geen ander begreep hij dat de randvoorwaarden rondom een team goed moeten zijn om prestaties te kunnen verlangen. De prestaties die hij met RKZVC uit Zieuwent heeft geleverd leverden hem in 2019 de Rinus Michels-award op voor beste amateurtrainer van het jaar. Op bijgaande foto zien we hem samen staan met Erik ten Hag die dat jaar gekozen werd tot beste betaald voetbaltrainer. We kunnen rustig aannemen dat Lau daarbij nog enkele tips en aanwijzingen aan Erik ten Hag heeft gegeven.
Rohda Raalte staat voor Recht Op Het Doel Af en is wat ledenaantal betreft ongeveer net zo groot als AZSV. Het schommelt om de 1300 leden. Over zeven jaar vieren ze hun honderdjarig bestaan. Hoogtepunt in dat bestaan was 1979 toen ze algemeen landskampioen bij de amateurs werden
Vorig jaar, voor de aanvang van de competitie, speelde AZSV een oefenwedstrijd in Raalte tegen Rohda. De Rood-Witten vertrokken toen met een 0-2 overwinning van Sportpark Tijenraan. Doch, eerdere resultaten geven geen garantie voor de toekomst. De mannen van Martijn Beltman zullen vol aan de bak moeten.
Eén ding is zeker. Hoe de uitslag zaterdagavond na de wedstrijd om 8 uur ook is, Laurens zal zijn praatje klaar hebben. Als hij wint zal hij dat de normaalste zaak vinden. Mocht AZSV er met de punten vandoor gaan dan zal hij ongetwijfeld zeggen dat zijn voormalige speler Martijn Beltman goed van zijn kennis heeft geprofiteerd. Verder is eh… elke vorm van ijdelheid hem vreemd.

Door: Gerrit Nijman