AZSV neemt punten mee uit Emmeloord

februari 3, 2019

AZSV heeft in Emmeloord drie punten aan haar totaal toegevoegd door met 0-1 te winnen van Flevo Boys. Max Jansen werd matchwinner door de enige treffer van dit duel ruim tien minuten na de pauze te scoren. Door de winst nam AZSV de koppositie over in de tweede periode, waarin nog vier wedstrijden op het programma staan. Op de ranglijst bleven de Aaltenaren zesde in de hoofdklasse B.

Trainer Dave de Jong kon met een vrijwel complete selectie afreizen naar de Flevopolder. Rik van der Eerden startte weer in de basis. Ook Sjoerd te Boekhorst kreeg wederom een basisplek. Dit ging ten koste van Robbin Thuss en Yordi Orriëns, die op de bank begonnen samen met Yeftha Nyamsangya, Giovanni Malawau en doelman Jelle Jansen.

De aanvangsfase was voor de thuisclub, die heel gretig startten. In die fase werden de polderbewoners gevaarlijk door schoten van Johan Tiems en Aron Strengholt, maar na zo’n twintig minuten kreeg AZSV het duel beter in de greep. De Aaltenaren kropen wat meer uit hun schulp en kregen ook kansjes. Na een corner van Sjoerd te Boekhorst schoot Max Jansen de bal goed in, maar zijn schot werd goed geblokt. De rebound kwam voor de voeten van Kars Vierwind en zijn streep ging net naast het doel van Rodney Rosink. Tien minuten voor de pauze gaf Rik van der Eerden de bal goed op Erwin Nieuwboer, maar diens inzet werd een prooi voor doelman Rosink. Drie minuten voor de thee kreeg AZSV de grootste kans van de wedstrijd. Een vrije trap van Sjoerd te Boekhorst zeilde naar de geheel vrijstaande Niek te Veluwe, maar de Doetinchemmer miste de bal op zes meter voor Rodney Rosink. De Emmeloorders ademden diep door en zo gingen beide teams met 0-0 de rust in.

De eerste kans na de pauze was weer voor de thuisclub. Een schot van Timon Rorije werd van richting veranderd, maar Jasper te Kolste reageerde alert en maakte er een hoekschop van. Vijf minuten later kwam een schot van Kars Vierwind voor de voeten van Sjoerd te Boekhorst, die plots oog in oog met doelman Rodney Rosing kwam. Te Boekhorst schoot goed in, maar Rosing redde ten koste van een hoekschop. Uit die corner kwam AZSV op voorsprong. De bal van Sjoerd te Boekhorst werd verlengd en Max Jansen verschalkte Rodney Rosing met een halve omhaal.

De thuisclub probeerde het initiatief weer naar zich toe te trekken, maar was niet creatief genoeg om het de Aaltense defensie lastig te maken. Een kopbal van verdediger Roelof Strikwerda was het enige wapenfeit van Flevo Boys in deze fase. De ploeg van Dave de Jong kreeg meer ruimte voor de tegenaanval, maar verzuimde het duel in het slot te gooien. Niek te Veluwe miste een voorzet van Rik van der Eerden op een haar na en ook de ingevallen Robbin Thuss kon net niet binnentikken na een pass van Rik van der Eerden. Tegenvaller was de enkelblessure die Joost Rasing vlak voor tijd opliep. Flevo Boys pompte nog veel ballen naar voren, maar die werden een prooi voor de AZSV-verdedigers en na 94 minuten en 57 seconden floot scheidsrechter Boringa voor het einde en kon AZSV de goede serie van voor de winterstop voortzetten en wederom drie punten bijschrijven.

Komende zaterdag heeft AZSV opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer de verste van het seizoen naar het Friese Buitenpost, een busrit van bijna drie uur van Aalten.

Flevo Boys-AZSV 0-1 (0-0). 58. 0-1 Max Jansen.
Scheidsrechter J.S. Boringa uit Leeuwarden gaf gele kaarten aan Kars Vierwind en Freek Mulder van AZSV en aan Roelof Strikwerda en Arnoud Post van Flevo Boys.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer, Joost Rasing (89. Robbin Thuss), Sjoerd te Boekhorst (77. Yordi Orriëns), Rik van der Eerden.

Opstelling Flevo Boys: Rodney Rosink, Bjorn Adams (76. Duane Tjen-A-Kwoei), Roelof Strikwerda, Lars Rudmer Klijnstra, Arnoud Post, Frank Post, Aran Nijboer (67. Madih Doufikar), Timon Rorije, Ivar Span, Johan Tiems, Aron Strengholt.