AZSV neemt punt mee uit Putten

november 4, 2017

AZSV is met een punt teruggekeerd uit Putten. Op de Veluwe behaalde de formatie van Dennis van Toor een 1-1 gelijkspel. Na een goed eerste uur en een terechte voorsprong kwam de thuisclub langszij, waarbij scheidsrechter Hensgens een overtreding van doelpuntenmaker Jurian van den Brink over het hoofd zag. Daarna hadden de Aaltenaren ook nog kunnen verliezen van de Puttenaren, die met hun opportunistische spel nog enkele kansen kregen.

Dennis van Toor begon aan het duel met SDC Putten met Brian Hogeweide in de basis voor Sjoerd te Boekhorst. De thuisclub probeerde van meet af aan de AZSV-ers vast te zetten, maar de Aaltenaren speelden zich daar goed onderuit. Op het door de regen snelle kunstgras in Putten legden de roodwitten een goede eerste helft op de mat. Na zeven minuten hadden de Puttenaren geluk, dat Wouter de Bruin slechts geel kreeg bij een overtreding op de doorgebroken Yeftha Nyamsangya. De Puttenaar haalde de snelle Winterswijker onderuit, maar dat gebeurde aan de zijkant van het veld. Nyamsangya had echter alleen op het doel kunnen snellen, maar arbiter Hensgens beoordeelde de overtreding met geel. Kort daarna had AZSV het geluk aan haar zijde, toen een als voorzet bedoelde bal van Jerry Geurtsen op de lat belandde boven Matthijs Ebbers. De rebound van Joost Heerschop werd goed geblokt door de AZSV-defensie. Daarna was AZSV de betere ploeg, maar de kansen waren spaarzaam tegen de verdedigend ingestelde thuisclub. Een voorzet van Brian Hogeweide werd door Rik van der Eerden in het zijnet gekopt en tien minuten voor de pauze kon doelman Manuel Hoogewoning zich onderscheiden. Een geweldige pegel van Kars Vierwind ranselde de goalie uit zijn doel ten koste van een hoekschop.

Meteen na de pauze ging een schot van Joost Heerschop net naast via een AZSV-been. Daarna was AZSV wederom beter en nam het terecht een voorsprong. Rik van der Eerden schoot een vrije trap achter Manuel Hoogewoning, 1-0. De thuisclub ging daarna opportunistischer spelen en acht minuten na de Aaltense voorsprong kwam SDC Putten op gelijke hoogte. Daarbij duwde Jurian van den Brink Jonathan Goosen met twee handen in de rug, waardoor hij alleen voor Matthijs Ebbers kwam te staan en geen fout maakte, 1-1. AZSV was daarna tien minuten de controle kwijt en kwam twee keer goed weg bij een schot dat net langs ging en voorzet dat voorlangs het Aaltense doel zeilde. Ook een volley van Jurian van de Brink moest Ebbers nog onschadelijk maken. In het laatste deel van de wedstrijd hadden de roodwitten de controle terug, maar dit leidde niet meer tot een gevaarlijke kans voor het doel van Manuel Hoogewoning. In de slotfase had Putten wederom geluk, dat scheidsrechter Hensgens slechts geel uit zijn borstzakje haalde bij een overtreding op de achillespezen van Kars Vierwind door Rick van den Brink waar rood de meer gepaste kleur zou zijn geweest.

Komende dinsdag komt AZSV wederom in actie. Dan speelt het in de Achterhoek Cup tegen Varsseveld. Het duel in Varsseveld begint om 20.00 uur. Komende zaterdag speelt AZSV in de beker tegen plaatsgenoot AD’69. Het duel in de eerste knock-out ronde van de KNVB-beker begint op sportpark Villekamp om 14.45 uur.

SDC Putten-AZSV 1-1 (0-0). 58. 0-1 Rik van der Eerden, 66. Jurian van den Brink.
Scheidsrechter R.H. Hensgens uit Landgraaf gaf gele kaarten aan Matthijs Ebbers en Niek te Veluwe van AZSV en aan Wouter de Bruin, Jerry Geurtsen, Thomas Amende en Rick van den Brink van SDC Putten.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (78. Sjoerd te Boekhorst), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Joost Rasing (82. Sven Spekking), Rik van der Eerden.

Opstelling SDC Putten: Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Sander Duits, Jurian van den Brink, Kees Pluim, Jerry Geurtsen, Rick van den Brink, Wouter de Bruin, Joost Heerschop, Martijn Duits (16. Wesley de Ruiter), Jefta van den Broek.


Geef een reactie