AZSV naar laatste acht Achterhoek Cup

november 14, 2018

AZSV heeft de laatste acht bereikt van Achterhoek Cup na een moeizame winst bij zondag tweedeklasser Vorden. Na een 1-0 achterstand bij rust werd het uiteindelijk in een doelpuntrijke tweede helft 3-4 voor de Aaltenaren.
De Vordenaren speelden een goede pot en kwamen voor de pauze verdiend op voorsprong door een kopbal van Frank Hiddink op aangeven van Tom Klein Kranenberg. Kort na de pauze gaf Joost Rasing het laatste tikje bij een indraaiende corner van Sjoerd te Boekhorst en stond de gelijkmaker op het scorebord, maar lang kon de ploeg van Dave de Jong daar niet van genieten. Zes minuten later scoorde Frank Hiddink, wederom op aangeven van Tom Klein Kranenberg. Daarna gaf AZSV iets meer gas en scoorden de roodwitten via Sjoerd te Boekhorst en Joost Rasing. Toen Rens Heusinkveld zeven minuten voor tijd de 2-4 binnen tikte leek het pleit beslecht maar twee minuten later trof Frank Hiddink voor de derde keer met het hoofd en bracht de spanning weer terug. Uiteindelijk trok AZSV de winst naar zich toe en zal het met DZC’68, DVC’26 en DZSV de loting in gaan. Volgende week zijn drie andere wedstrijden die gaan bepalen welke teams naar de laatste acht gaan. Dat zijn de wedstrijden RKZVC O23-AD’69, Ulftse Boys-Witkampers en VVG’25-Rijnland. Sportclub EDS is vrijgeloot en zit al bij de laatste acht teams van de Achterhoek Cup.
Vorden-AZSV 3-4 (1-0). 34. 1-0 Frank Hiddink, 51. 1-1 Joost Rasing, 57. 2-1 Frank Hiddink, 62. 2-2 Sjoerd te Boekhorst, 64. 2-3 Joost Rasing, 83. 2-4 Rens Heusinkveld, 85. 3-4 Frank Hiddink.
Opstelling AZSV: Jelle Jansen, Bram Rensing (46. Jan-Willem Bauhuis), Robin Assink, Sjoerd Freriks (46. Sjoerd te Boekhorst), Roel Stronks, Niek te Veluwe, Max Jansen (68. Rens Heusinkveld), Giovanni Malawau (58. Yeftha Nyamsangya), Robbin Thuss, Joost Rasing, Rens Heusinkveld (65. Derk Nijman).